Wpis z mikrobloga

PPK uważacie, że to ma sens? warto w to wchodzić? jaka jest szansa, że ta kasa na mnie będzie czekała za te 25 lat?

#ppk #prawo

PPK - tak czy nie?

• Wchodzę w to, 33.9% (39)
  • Nie, dlaczego? 26.1% (30)
  • Lepiej kup bitcoina 40.0% (46)

Oddanych głosów: 115

• 50
  • Odpowiedz
  • 0
@Jamniki2 tak mógłby. Sprawdź struktury ppk. Kasa znajdująca się tam jest dobrowolna i nie jest to część żadnej składki. Zabierając te pieniądze jednocześnie będzie mógł zabrać kasę z każdego innego konta. Konto jest prywatne i jedyne dane logowania otrzymujesz ty.
  • Odpowiedz
  • 2
@Jamniki2 nie wiem po co stworzył. Na chwilę obecną kasa tam jest bezpieczna, jest to co zupełnie innego niż OFE więc nawet nie można tego porównywać. Natomiast trzeba tego pilnować.
  • Odpowiedz
@Mintaa: xD korzystanie z takiego wymysłu rządu to proszenie się o nieszczęscie. Można ustawić automatyczny cel pobierania kasy co miesiac z konta do skarbonki w banku, wynik ten sam a kasa jest bezpieczna na twoim koncie. Po co wymyślać. Jeśli nie wiesz po co stworzył to już teraz ci moge powiedziec, ze zrobił to po to zeby #!$%@?ć ludzi, jak wszystko co zrobili do tej pory.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Jamniki2: ja myślę że zrobili to po to, żeby ludzie twojego pokroju mogli toczyć pianę w internecie i jak Janusze mogli z niecierpliwością czekać aż "somsiada" spotka nieszczęście, żeby powiedzieć "a nie mówiłem?". Bo właśnie to widzę we wpisach ludzi poza PPK na wykopie - nikt nie pisze np. "ok, ja nie uczestniczę, bo nie ufam, ale życzę ci powodzenia" tylko wszędzie sranie, aż się odechciewa już was czytać i prowadzić
  • Odpowiedz
  • 4
@Jamniki2: będę, a ty dalej tocz pianę z pyska piesku. 3k włożone, 5 na czysto do wyjęcia albo 7 jak wrzucę na wkład własny. A tobie niech dupa pęka i dalej udowadniaj że się nie opłaca xD
  • Odpowiedz
  • 3
@Jamniki2: xD jak na człowieka majętnego, którzy nie mają w zwyczaju wpieprzać się w cudze finanse, jesteś strasznie aktywny w negowaniu PPK pieseczku xD tak czułem, że przyszedł jakiś przegryw freethinker, który nie ma argumentów do obrony tylko będzie odwracał kota ogonem xD pal gumę smarku i nie wypowiadaj się o rzeczach o których nie masz pojęcia
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Jamniki2:

Można ustawić automatyczny cel pobierania kasy co miesiac z konta do skarbonki w banku, wynik ten sam

Nie, efekt nie będzie taki sam. Nie masz pojęcia jak działa PPK ale nie przeszkadza ci to w wypowiadaniu się na jego temat, nie?
  • Odpowiedz