Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 820
@Ponury_Dewiant: papieża obrażają ci, którzy mają dość kultu jedynego świętego Polaka rodaka, pomników, ulic, placów, wycierania sobie mordy świętymi hasłami i budowania swojego wizerunku na wychwalaniu wszystkiego co janopawlowe. Wciskanie jego nauk na siłę młodym, których nie interesują jakieś frazesy i chcą żyć po swojemu wg tego co sami czuja i myślą doprawadzilo do karyturyzacji wizerunku jp2. Dobrze, że jest coraz mniej ludzi, którzy bezrefleksyjnie czczą JP2. #!$%@?ąc od tego czy
@dlugoniemialemkonta: dokładnie tak było młodzież obrażała papiesa w formie manifestu przeciwko kultowi jednostki związanej z kościółem i państwu wyznaniowemu, lewicowa młodzież tworzyła te memy a jak to młodzież bywa radykalna - czasem mocno niecenzuralne No Pasaran alera antifascista NIE DLA KOŚCIOŁA
@dlugoniemialemkonta: ale farmazony. Jesli np nie interesuja mnie nowinki Niedzielskiego lub dla rownowagi Bodnara to przelaczam kanał nie slucham i nie obrazam. Lub jesli nie czuje jakiegos tematu bo to nie moja bajka to nie tworze na ten temat memow. W jakiej sytyacji masz wciskanie jego nauk na sile? Niedzielne msze czy religia w szkolach nie jest obowiazkowa. Cholecką mozna przełaczyć chociaz w tvp to raczej nie propaguja jego nauk a
papieża obrażają ci, którzy mają dość kultu jedynego świętego Polaka rodaka, pomników, ulic, placów, wycierania sobie mordy świętymi hasłami i budowania swojego wizerunku na wychwalaniu wszystkiego co janopawlowe. Wciskanie jego nauk na siłę młodym, których nie interesują jakieś frazesy i chcą żyć po swojemu wg tego co sami czuja i myślą doprawadzilo do karyturyzacji wizerunku jp2

@dlugoniemialemkonta: hmm według mnie ilość memów szkalujących papieża w stosunku do tych zdarzeń o których
Z pewnego źròdła wiem ze podważanie autorytetu Papieża, było powszechne na uniwesytetach w Polsce I to nawet przez niektorych wykładowcòw.
Ataki na papieża dzisiaj sa ze strony młodej lewicy lecz za jego zycia to SLD było otwarte wobec jego osoby i pontyfikatu.