Wpis z mikrobloga

Przeglądasz Mirko, chcesz dać plusa a tutaj nagle "taki wpis nie istnieje". Robisz wtedy screena dla potomnych.

Taguje #antynatalizm bo uważam, że jak ktoś nie potrafi zapewnić dziecku takich rzeczy jak aparat na zęby, to nie powinien w ogóle decydować się na dziecko. Szkoda sprowadzać na świat istotę aby się męczyła.

Anonimizuję, bo widać autor chcical to z neta usunąć...
m.....s - Przeglądasz Mirko, chcesz dać plusa a tutaj nagle "taki wpis nie istnieje"....

źródło: comment_1618736227DapV1GnjPxMElWGtdmD8kE.jpg

Pobierz
  • 120
  • Odpowiedz
@Katsukyun: @miedzywymiarowy_szympans:

Powinny powstać państwowe ośrodki wychowawcze dla wszystkich dzieci. Byłyby one odbierane rodzicom zaraz po narodzeniu. Chyba tylko tak możnaby wyeliminować tworzone przez kapitalizm nierówności. Imo dopiero w takim wypadku możnaby komuś zarzucić robienie z siebie ofiary. Obecny świat nie jest sprawiedliwy pod żadnym względem. Dziedziczymy nie tylko majątki, ale również w większości przypadków klasę społeczną rodziców. Niewiele zależy od nas.

Wszyscy się mylicie, żaden z Was nie ma
  • Odpowiedz
@abcde: tak to można o wszystkim powiedzieć - nie stać cię na lekcje jazdy konnej dla dziecka? To sobie nie rób xD Zresztą masa ludzi się rozmnaża pomimo okropnych zębów, więc nie rób z tego takiej tragedii.
  • Odpowiedz
najwazniejsze, ze mial milosc rodzicow

@RocketQueen: no to jest jednak podstawą. Znam ludzi, którzy mają wszystko - urodę, kasę, mądrość, a miłości rodziców nie mają i wolą sobie palnąć w łeb... Kochający rodzice to podstawa.
  • Odpowiedz
@allesisthelal: rodzice sobie zrobili lalkę do zabawy nie mając pieniędzy na nic a teraz się martw człowieku ¯_(ツ)_/¯ po pierwsze aparat dla dzieci jest finansowany, po drugie u dorosłego trudniej się prostuje zęby a po trzecie nic nie cofnie lat życia przeżytych z kompleksami.

Ale ogólnie to tak, przecież może sobie teraz sam zrobić zęby. Bo oczywiście go na to na pewno stać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
mam przeczucie że ci którzy kupują mieszkania swoim dzieciom maczają w tym palce (pośrednio lub bezpośrednio).

@matka_boska_w_klapie: muszę to pokazać mojej mamie. nie wiedzieliśmy, że jest odpowiedzialna za spychanie innych dzieci z drabiny sukcesu
  • Odpowiedz
@churros8: no to najlepiej leżeć jak #!$%@? i płakać, bo ktoś ma lepiej/lżej niż ja. () Jesteście pokoleniem egocentrycznych bananków. Wszystko wam się należy i wszystko powinno być tak jak sobie wymarzyliście. A jak nie jest to olaboga, jak to tak?! Tak się nie da żyć! xDDD
  • Odpowiedz
@miedzywymiarowy_szympans: miałem taką wymianę opinii w temacie z siostrą mojego ojca gdy wszedł temat że córka znajomych #!$%@?ła z domu do sebixa a później wróciła z brzuchem i sebą. Dzieciak się urodził a ciotka na to "ważne że zdrowe" no i się zaczęło. Dobrze że jej mąż to bardziej życiowy facet i wiem iż mimo iż siedział cicho to podzielał moje zdanie xD
  • Odpowiedz
Ja powiedziałem rodzinie, że dopóki nie będę miał tyle siana, żeby dać dziecku dzieciństwo jak z filmów USA, żeby nie musiało się niczego wstydzić itd. to go nie zrobię, a jak mówią że może być już za późno to mówię "w takim razie nie będzie dziecka". Robienie sobie górniaka na dorobku to #!$%@?ństwo wobec niego i nawet nie ma co dyskutować.

@Alakecz: Powtarzam to samo, tata popiera a matka uważa to
  • Odpowiedz
jak ktoś nie potrafi zapewnić dziecku takich rzeczy jak aparat na zęby, to nie powinien w ogóle decydować się na dziecko

@miedzywymiarowy_szympans: Hm, no nie wiem, jak ja chodziłam do szkoły (to było dobrych parę lat temu, ale nie aż tak z kolei dawno), to znałam jedną jedyną dziewczynę z aparatem na zębach, wszyscy o tym wiedzieli, jej rodzice byli ekstra dziani. Idąc tą logiką, to cała szkoła nie powinna istnieć,
  • Odpowiedz
czy ty właśnie napisałeś, że twoi rodzice zapewnili ci darmowy aparat, ale ktoś komu nie zapewnili darmowego aparatu nie może winić swoich? Wiesz, że gdyby nie ten pierwszy aparat to ten drugi byłby o wiele droższy?

+

@kaarp: co ty bredzisz xd zdajesz sibie sprawę, ze większość dzieciaczków w ogole nie ma lepiej po tym wyjmowanym gownoaparqcie na NFZ? Znawcy widze tutaj wszyscy

I tak, ortodonci dziecięcy często w ogole nie
  • Odpowiedz
co ty bredzisz xd zdajesz sibie sprawę, ze większość dzieciaczków w ogole nie ma lepiej po tym wyjmowanym gownoaparqcie na NFZ?

@Chehu: żródło informacji: dane z dupy
  • Odpowiedz