Wpis z mikrobloga

Mirabelki i Mireczki,

razem z moją dziewczyną założyłem #biznes nazywa się Flawsome! Drinks i naszą misją jest pomaganie sadownikom i ratowanie nieperfekcyjnych, krzywych, pokracznych owoców.

Biznes założyłem będąc na Erasmusie w Walii. Był to bardzo nudny #erasmus , ale nie zapomnę go nigdy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jako dziecko zawsze lubiłem dobrze wypić i zjeść, a że moja babcia dobrze gotowała, to dobrze się dogadywaliśmy. Po latach doszedłem do wniosku, że moja firma będzie robić soki inspirowane dzieciństwem a także będzie szanowała pracę sadowników i wspierała różne super inicjatywy. Np. https://www.youtube.com/watch?v=DVnk_-jfc_4 gdzie naprawiliśmy i odmalowaliśmy boisko do koszykówki.

Nasze soki dostępne są w kawiarniach, restauracjach (tych które jeszcze nie padły), sklepach i online.

Po 5 latach spędzonych w UK zabrałem dziewczynę i 2 b------i (łączymy pracę i przyjemności) i 14 lipca 2020 roku wylądowaliśmy na Międzynarodowym Lotnisku w Modlinie.

Wkrótce potem udało nam się wygrać biznes na stacjach Shell w Polsce. Dokładnie 94 stacji. Zaczęliśmy w lutym, ale idzie nam kiepsko. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Słaba pogoda, #covid19 i 'wytrzymajcie jeszcze tylko tydzień' nie pomaga. Nie możemy też za bardzo robić degustacji etc.

Nasz trial kończy się w maju i chcielibyśmy powalczyć. Czy społeczność byłaby chętna nam pomoc? Chętnie się odwdzięczymy konkursem z #rozdajo np. roczny zapas napojów dla szcześliwego Mirka, Mirabelki bądź Mirabelbiątka.

Jaki jest target? Około 4000szt xD Dajcie znać co o tym myślicie czy lepiej zmienić pracę i wziąć kredyt?
tataaaa - Mirabelki i Mireczki,

razem z moją dziewczyną założyłem #biznes nazywa s...

źródło: comment_1618598194DaurCX5b1FHs1XWZS07cTt.jpg

Pobierz
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tataaaa: Bardzo ciekawie. Szkoda że wczoraj wyjechalem z Polski, tankowałem na Shellu ale przez Berlin nie jechałem :/ szkoda że nigdzie w okolicach Hamburga nie ma. Może zamówię kilka puszek do spróbowania. Zapowiada się ciekawie
  • Odpowiedz
Wklejam jeszcze raz to co napisal @picasssss1 bo zostało olane a jest to jedna z lepszych odp.

@tataaaa: ziomek, w spożywce siedzę już jakieś 6 lat, i skoro takie marki jak herbapol, maspex lub foodcare poddały się jeżeli chodzi o tworzenie własnych bio elo napojów to co ty tutaj próbujesz sprzedać?
Napój gazowany w puszce za 5ziko? kto to kupi? chyba wykopek o ile ma samochód, albo jak ojciec każe mu zatankować. Rynek tego typu asortymentem jest napchany pod kurek, poniekąd rozumiem Twoją desperację i szukanie klienteli na wykopie. Bo jak rzucisz ckliwe hasło to może się wbijesz w oczekiwania.

Nie podałeś skąd masz składniki, gdzie jest rozlewnia. Sam wstęp "ratujemy koślawe warzywa" skreśla cię w kategorii jakości. Bo 99% soków jest tłoczona z odpadów, więc gdzie ta jakość?, z idealnych owoców nikt
  • Odpowiedz
@m0rgi: bardziej chodziło mi o to że najtańszy z możliwych produktów w puszce jest w cenie naszego produktu.

Sprawdz sam a będziesz wiedział/wiedzialanonco mi chodzi.

Na Shellu są inne napoje kraftowe itp. i też są w tych samych cenach co nasze napoje. Tam po prostu ceny są bardzo podobne, nie ma rozstrzału jak w innych kanalach.
  • Odpowiedz
@m0rgi: bardziej chodziło mi o to że najtańszy z możliwych produktów w puszce jest w cenie naszego produktu.

Sprawdz sam a będziesz wiedział/wiedzialanonco mi chodzi.

Na Shellu są inne napoje kraftowe itp. i też są w tych samych cenach co nasze napoje. Tam po prostu ceny są bardzo podobne, nie ma rozstrzału jak w innych kanalach.
  • Odpowiedz
@tataaaa: zostaw te puszki po angielsku:V Polacy i tak go znają, bo mają OBOWIĄZKOWY w szkole także to nie jest problem, a trafisz do zagranicznych klientów.
  • Odpowiedz
@tataaaa NAPÓJ - jak widzę ten podpis to już mi się odechciewa. Jak z owoców to zawsze szukam na opakowaniu napisu "sok 100%". W każdym innym przypadku jest to jakieś g---o emitujące prawdziwy sok

Jeśli chodzi o design to mienił bym tą etykietę na jakąś bardziej przyjazną i najlepiej szklaną butelkę, bo z daleka wyglada to jak jakiś tani energetyk.
  • Odpowiedz
@tataaaa: tutaj to jest problem nie napisy tylko cena 250 ml za 5 pln, chłopie ja wiem, że na wykopie 15k netto minimalna ale ty chcesz to sprzedawać na ilość
  • Odpowiedz
@tataaaa: Ja dodam jeszcze, że jak widzę w reklamie słowo 'napój', to kojarzy mi się tylko z cukrowym syfem, którym są napoje, a la kaktus czy inne kolorowe dziadostwo. Najpewniej nawet bym nie sprawdziła składu, bo ja chcę kupić SOK, a nie napój.
  • Odpowiedz