Aktywne Wpisy
Andrzej2035 +755
Za każdym razem jak przyjeżdżam do tego wspaniałego kraju, dochodzę do wniosku że na autostradach powinienem być jeden wielki radar odcinkowy. To jest patologia co się tu dzieje. Ilość imbecyli i frustratów, którzy robią dyskotekę długimi jadąc 5 metrów za tobą, bo Wielki Pan musi #!$%@?ć, a Ty plebsie co wyprzedzasz tiry 120 na ograniczeniu do 120 masz mu zjechać, to jakaś abstrakcja. Wczoraj jeszcze trafił się podwójny, zajechał drogę i zaczął

Pytam poważnie. Jeżdżę często samotnie po totalnych odludziach w #bieszczady gdzie względnie łatwo jest natknąć się na wilka czy innego niedźwiedzia. Sam dzisiaj zadałem sobie to pytanie i odpowiedź jest jedna - #!$%@? nie wiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@niemily: zdaję sobie z tego sprawę, mimo to jednak jakaś szansa jest i tak jak piszesz, chodzi też o komfort psychiczny ;) póki co na takie większe wyprawy kosa leci do kieszeni plus zawsze mam i tak gaz na psy i ewentualnych zdziczałych tubylców ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wilki i niedźwiedzie raczej unikają kontaktu z człowiekiem, a usłyszenie takich nienaturalnych w ich środowisku dźwięków jest sygnałem żeby się nie zbliżać.
@przejscianiema: Na pytanie: "co trzeba robić w przypadku spotkania z niedźwiedziem" jest jedna dobra odpowiedź.
A poważnie to w zdecydowanej większości przypadków niedźwiedź, wilk i jakiekolwiek inne zwierzę po prostu się oddali. A jeśli nie będziesz penetrował jakichś strasznych ostępów i po prostu nie zaskoczysz miśka, to szanse na takie spotkanie są małe. Przypadki ataku na ludzi to główne jacyś grzybiarze, poszukiwacze poroża,
@przejscianiema: mówię "Dzień dobry" i jadę dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)