Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Kiedyś z babcią rozmawiałem na ten temat i wiesz co powiedziała? Że po wojnie nie znała nikogo kto byłby wegetarianinem. Ludzie byli spragnieni białka zwierzęcego, doskonałej formy zaspokojenia głodu dla człowieka.


@groszek71: Mój pradziadek do dzisiaj w-------a suchy tygodniowy chleb bo ma takie odchyły po obozie jenieckim z czasów wojny. To znaczy że wszyscy mamy żreć suchary? Ja uwielbiam mięso, ale jest też mnóstwo wegetariańskich pysznych potraw, a szparagi z
  • Odpowiedz
  • 0
@sokaru: surowe przypominają mi trochę taką delikatną kalarepkę. ciężko opisać, ale myślę że ten raz warto kupić i przetestować, szczególnie jak są świeże gdzieś dostępne (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 0
@diogene: większość przepisów mówi o robieniu wirku, przez co dużo osób robi ten wirek zdecydowanie za mocno, wystarczy jeden okrężny ruch chochlą i wlanie bardzo delikatnie jajka już wbitego do miseczki z bardzo małej wysokości. no i kilka kropel octu w wodzie tez się przyda :D
  • Odpowiedz
@sokaru: Szparagi mają swój smak i nie da się go za bardzo do niczego przyrównać. Dla mnie smakują "zielono", czyli mają coś wspólnego z typowymi zielonymi warzywami, ale jednak się różnią. Tak w sumie samych z siebie nie jadam, bo dla mnie to jak jeść ugotowanego brokuła, bardziej pasuje mi w daniach. Polecam te dwa przepisy:

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/wiosenna-zupa-ze-szparagami-ziemniakami-i-feta
I jak nie jesteś wege to ten: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/kurczak-ze-szparagami
  • Odpowiedz