Wpis z mikrobloga

Odzyskuję wiarę w ten naród. Wczoraj miałem do odebrania paczkę z paczkomatu. Niestety z powodu przepełnienia mojego ulubionego paczkomatu została przekierowana do innego, w którym nie lubię odbierać ani nadawać, bo słabo tam z miejscami parkingowymi. Ale trudno, podjeżdżam, wysiadam szybko nawet nie gasząc auta, wciskam w apce przycisk do otwarcia paczkomatu, lokalizuje mnie i ciach niby otwarte, strzałeczka pokazuje kierunek w prawo, ale nic się nie otwiera... Zgłupiałem, więc dzwonię na infolinię inpost zgłaszając problem, że skrytka się nie otworzyła. W międzyczasie dostaję powiadomienie, że przesyłka została odebrana. Po kilku minutach okazuje się, że to nie ten paczkomat, bo dosłownie 40m dalej jest inny, nowy, również przypisany do tej ulicy, mimo że bardziej w głębi i zasłonięty budynkiem. Podjeżdżam pod ten drugi paczkomat, i widzę, że wszystkie skrytki zamknięte. No to zajebiście, myślę, ktoś tu akurat był, zgarnął moją paczkę i jeszcze kulturalnie zamknął drzwiczki za sobą. Czego ja się mogłem spodziewać? Apka ani kod wpisywany z klawiatury paczkomatu nie chcą otworzyć skrytki drugi raz, wyskakuje komunikat, że została już raz otwarta i przesyłka odebrana. Dzwonię jeszcze raz na infolinię, przełączają mnie do technika. Mówię mu co i jak, gość coś tam mruknął, poprosił mnie o kod, wszystkie dane i mówi, że trzeba zrestartować system w paczkomacie, bo ten typ tak ma, że nie otworzy drugi raz. No to mówię, zajebiście, pewnie to potrwa godziny, zanim przyjedzie jakiś magik i to wszystko zrobi, a paczki i tak już nie ma. Nic z tych rzeczy, nagle pojawia się czarny ekran i patrzę, że system wstaje od nowa. Za 3 minuty można już było otworzyć skrytkę i ku mojemu zdziwieniu moja paczka była w środku nietknięta. Ktoś zobaczył, że to nie do niego i po prostu zamknął skrytkę. Czy tu jest dalej Polska? (ʘʘ)

A Inpost to nadfirma i nawet z tym nie dilujcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #inpost #spedycja #polska
  • 9
@smutny_kojot: No to ja skontruje i u mnie się skrytka nie otworzyła, apka i paczkomat uznal, że paczka odebrana, infolinia zajęta akurat a waliło śniegiem z deszczem, wiec wracam do domu i dzwonie pozniej.
TL:DR Wracam do paczkomatu, typ mi przez telefon otwiera i skrytka pusta ( ͡° ͜ʖ ͡°)

p0laku co mi #!$%@?łeś paczkę tą gumą w płynie możesz sobie najwyżej jaja wydepilować
No to mówię, zajebiście, pewnie to potrwa godziny, zanim przyjedzie jakiś magik i to wszystko zrobi

@smutny_kojot: serio? otwierasz skrytke przy uzyciu telefonu z odleglosci 40m i myslales, ze do zresetowania systemu potrzebny jest fizycznie gosciu na miejscu? :D