Wpis z mikrobloga

Dużo lepszy napęd i hamulce hydrauliczne. Oczywiście nie z górnej półki ale i tak niebo lepsze niż te na linkę. Korba w systemie hollowtech. Jak się wciągniesz to będziesz żałował że nie wziąłeś lepszego. Ja bym wyskrobał jeszcze te 500zł.
  • Odpowiedz
27,5 cali nie bedzie za małe na wzrost 180cm?

@Floweczek: Mówisz o kołach? To raczej przelicz na średnicę zewnętrzną opony bo może być tak, że na tych 27.5" - 650b masz tyle samo czy więcej jak typowa szosa na 700c 25c.
  • Odpowiedz
@Floweczek: Ja mam 540, dziewczyna ma 520 i wolałbym już kupić używkę 540 (Dzisiaj na OLX widziałem za 1000zl w bardzo dobrym stanie :o )

Przez lata trochę się w tych rowerach zmieniało ale 520 zawsze miała gorszy amortyzator, gorsze hamulce oraz manetki (osprzętowo też była różnica).

Przy rockriderach na start proponuję wymienić koniecznie siodełko i ewentualnie opony, bo te które się dostaje z rowerem są słabe.
  • Odpowiedz
@emilio-cosso: Ja w zeszłym roku też miałem z nim problem. Czekałem jakieś dwa tygodnie. Często pojawiają się po dwie trzy sztuki. Aha i upewnij się że jak będziesz płacił to masz zdjęty limit i płatność przejdzie. Decathlon ma jakiś chory system płatności których nie można ponowić. I w tym wypadku twoje zamówienie przepada. Mi tak jeden rower uciekł.
  • Odpowiedz
@Floweczek: Między tymi dwoma bez zastanowienia brałbym Rockridera. Samo to, że 540 ma hamulce tarczowe hydrauliczne a nie meczaniczne robi wielką różnicę. Do tego raczej lepszy amortyzator oraz w dużej części osprzęt. Jak się porówna rowery, to akurat ten Kross niczym nie przekonuje, ale śmiało można mnie poprawić :)
Dawniej w 540 był napęd 3x8 a teraz jest 2x9, co w sumie może nawet jest lepszym rozwiązaniem.
  • Odpowiedz