Wpis z mikrobloga

Jak wygląda niby pójście do NIEBA? Według statystyk co minute umiera 107 osób to oni tam mają jakąś selekcję? #katolicyzm #chrzescijanstwo może odpowiecie mi na to pytanie bo jestem ciekawy. Tam pracować to musi być dopiero z-------l XD ty idziesz, a ty nie, ty tak, a ty nie i tak w kółko. Wyobrażacie sobie świętego przykładowo Pawła bo nie wiem kto tam stoi takiego styranego jak go zmienia jakiś inny Piotr XD i po ile niby tam pracują w tym niebie? I ciekawe jak wygląda ich praca w covidowych czasach xD coraz bardziej mi się nie chce w to wierzyć
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonekxd: nie jestem teologiem, ale chyba chrześcijański Bóg jest wszechwiedzący, więc nie potrzebuje selekcji, żeby wiedzieć kto ma wejściówkę na imprezę. Ma wejściówkę to wbija do Niebo, nie ma to od razu leci na dół.
  • Odpowiedz
@anonekxd: To tak nie działa. Pamiętaj czas nie jest istotny. Jak człowiek ma już umrzeć to przylatuje śmierć, wyciąga kose no chyba że ktoś jest władcą to miecz, idealnie w chwili śmierci tnie, chwile rozmawia z duchem i człowiek odchodzi tam gdzie chce. Jak ktoś wierzy w piekło to pójdzie do piekła, jak w niebo to do nieba, a jak reinkarnacje to się urodzi w wiosce obok. To uczciwy układ,
  • Odpowiedz
Oj, masz zbyt ludzkie wyobrażenie. Ja się nawet nad tym nie zastanawiam jak może wyglądać życie w jakimś innym wymiarze poza czasem, bo wiadomo, że moje wyobrażenia nie będą nawet stały obok rzeczywistości. To tak jakby mrówka próbowała sobie wyobrazić jak żyją ludzie...
  • Odpowiedz
@anonekxd: A to nie jest czasem tak że zycie wieczne jest obiecane dopiero po apokalipsie i dopiero wtedy nastąpi selekcja?:P Plus chyba żydzi uwazaja ze w niebie jest tylko 100 tys miejsc i beda brac tych co pochowani najblizej jerozolimy dlatego tamtejsze cmentarze takie drogie :p
  • Odpowiedz
Nie jestem katolikiem, ale coś tam wiem:
1. Wszyscy jesteśmy przeznaczeni do zbawienia: jak żyłeś według nauk Kościoła, to pójdziesz do nieba.
2. Piekło to stan DOBROWOLNEGO rozłączenia się z Bogiem.
3. Bóg jest wszechwiedzący i żyje poza czasem, więc jednocześnie sądzi nieskończoną ilość dusz
  • Odpowiedz