Wpis z mikrobloga

Brutalność esbecji mnie odraża i nie śmieszy zupełnie. W komentarzu macie zdjęcie "wesołego, uszatego pana", który w tygodniku "Tu i Teraz" pod pseudonimem "Jan Rem" był autorem paszkwili na Bł. Ks. Jerzego Popiełuszko i wiernych wokół niego zgromadzonych. Ta propaganda miała niejako usprawiedliwić zbrodnię esbeków. Oczywiście ostateczny rozkaz zamordowania księdza Popiełuszki poszedł z Moskwy, Urban był tylko pionkiem w tym procesie. Później przekazywał społeczeństwu fałszywe informacje, pomagając SB zatuszować fakty nt. tego morderstwa.

Jan Paweł II, Popiełuszko i Kukliński to trzy, najbardziej znienawidzone postacie przez komuchów - do tego stopnia, że echa tej nienawiści nie milkną do dziś. Apeluję do tej bardziej inteligentnej części młodzieży (bo amebom już nic nie pomoże xD), żeby postarała się jednak nie kpić z tego tematu. Wiem - czarny humor też mnie bawi (tzw. "prychłem") - ale mam propozycję: za każdym razem, gdy taki czy podobny mem ktoś tutaj doda i gdy już opanujecie salwy śmiechu, to napiszcie też w komentarzu o tym, w jak brutalny sposób Popiełuszko został zamordowany. Niech prawda o tej zbrodni nie zginie pod śmiesznymi memami.

Z dedykacją dla dzieciaków, którzy z nostalgią wspominają #prl i z szacunku do #historia
#komuna #jp2 #oswiadczenie #katolicyzm #wiara #mordercy #nastolatki
CzerwonyjakWIG20 - Brutalność esbecji mnie odraża i nie śmieszy zupełnie. W komentarz...

źródło: comment_1617929347aqxR9QcaBwriPKdMQXBp4W.jpg

Pobierz
  • 173
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czerwony_jak_WIG20: Dobra Typie, było minęło, nie przeżywaj tak, uszaty żyje i ma się dobrze, elegancko se śmieszkuje i fajnie jest, każdy w życiu coś o-----ł, nikt święty nie jest, nie ma się co spinać, trzeba patrzyć w przód
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 689
@Czerwony_jak_WIG20: zlituję się i powtórzę, jakakolwiek działalność typu pisanie pod memami, że Popiełuszko był rzeczywiście zabity a komuniści to byli zbrodniarze to prosta droga do kompilacji najlepszych tańczących popiełóżek xd
inteligentni wiedzą jak korzystać z google nie potrzebują jakichś wykładów pod memami
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 41
@Czerwony_jak_WIG20: Ostatnio moja latorosl odkryla "kopalnie beki" jaka jest profil NIE na FB. I tez musialem uzupelnic jej wiedze o naszych smieszkach. Ale ja tam jestem satanista a nie komunista i dla mnie torturowanie ksiezy to barbarzynstwo. To samo tyczy sie krzyza w sejmie. Dla niego mozna zrobic wyjatek. Ten jeden byl podarowany przez matke Popieluszki. I jako symbol okrucienstwa SB niech kluje w oczy postkomuchow. Ot luzne dygresje.
  • Odpowiedz
@Niedobry: to ja jeszcze dodam jako ciekawostkę, że już długo po upadku komuny bliscy księdza Popiełuszki oraz naoczny świadek zbrodni zostali zamordowani w ten sam sposób: poprzez dożylne wprowadzenie alkoholu etylowego. Jak człowiek sobie o tym pomyśli, to się jeży włos.
  • Odpowiedz
@Niedobry: to zależy, jak na to patrzeć. Przykładowo, jeżeli wszyscy raptem zaczną się z tego tematu śmiać, to jeden procent z tych śmiejących się zgłębi temat i poszerzy swoją wiedzę historyczną. Za jakiś czas temat przestanie być modny - można wtedy cykl powtórzyć i znowu wyedukować ten jeden procent.

A że świata nie zbawię, to to ja wiem... ale próbować trzeba :P
  • Odpowiedz
@Czerwony_jak_WIG20: @Niedobry: Przelurkowałem wasze konta i uchowaj od takich idealistów ( ͡º ͜ʖ͡º) nie sądzę panowie, żeby przyczyną tego był niski iloraz inteligencji czy brak wiedzy historycznej. Raczej podstawą tu jest swojego rodzaju manifest przeciwko kultowi czegoś lub kogoś związanego z religią. Im dalej żyjemy tym ludzie coraz mniej chcą wierzyć na słowo. No ale nie rozwodząc się nie wydaje mi się, żeby
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@Aggy7: Nie myl paru komentarzy na portalu ze smiesznymi obrazkami z rzeczywistoscia. Ani niech Cie tez zbytnio nie uruchamia forma. Ja dalej bede sie smial z kultu JP2. Czy tm brzydzil KK i matka Teresa. Ale Popieluszki nie szkaluje na ten przyklad. Moze i smiechne z mema. Ale samo przypominanie czasem jego historii tez jest ok. My wiemy ze mlodziez nie jest glupia. Ja mam w domu takie dwa nastoletnie
  • Odpowiedz
@Czerwony_jak_WIG20: Jesteś przykładem typowego komucha, który chciałby zakazać memów bo akurat Ci się nie podobają xD Taki wuj, te memy były, są i będzie ich jeszcze więcej im bardziej będziecie pompować kult tych pseudobohaterów ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Czerwony_jak_WIG20: Wiara w mocarnego Popiełuszkę i JP2 właśnie urządza w Polsce państwo wyznaniowe, w którym młody chłopak jak zatopi się w nie tej dziurce ma przewalone do końca życia, bo święta jedyna wiara zakazuje innych opcji wyboru. Już nie mówiąc o tych cynikach w rządzie co z wiarą na ustach zadłużają nas na miliardy złotych, które będą spłacać przyszłe pokolenia. Świetny argument za tym, żeby szanować tą jakże ważną postać
  • Odpowiedz
@goparys: Oczywiście, że tak. JP2 i krycie p-------w w kościele to najlepszy przykład pseudobohatera, a może udział duchownych w masakrze Tutsich przez Hutu w czasie jego pontyfikatu i oczywisty brak jego reakcji? Nie wymieniam dalej bo widzę że np. dla cibie krzywdzenie dzieci to coś naturalnego, więc masz rację nie będę z tobą dewiancie dyskutował ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
Później przekazywał społeczeństwu fałszywe informacje, pomagając SB zatuszować fakty nt. tego morderstwa.

Jan Paweł II, Popiełuszko i Kukliński to trzy, najbardziej znienawidzone postacie przez komuchów - do tego stopnia, że echa tej nienawiści nie milkną do dziś.

@Czerwony_jak_WIG20: i co nam ta pamięć dała? mamy TVP działające podobnie (tylko mniej udolnie) jak w media w PRLu oraz policję stosującą standardy milicji (różnica taka, że jeszcze nikogo z opozycji nie zabili)
  • Odpowiedz