Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3059
Hej, jeżeli mieszkasz w #krakow i szukasz czegoś na obiad, to chciałbym Ci polecić bistro "lubię to" na Kazimierzu, róg ulicy Meiselasa i Augustiańska. Bistro prowadzi starsze małżeństwo. Póki co są serwowane dania dnia, zawsze kilka do wyboru, w cenie 15 zl razem z zupą (z racji że na wynos to taki zestaw wychodzi 16,50 zł). Nie wiem czy są na #pysznepl #ubereats #boltfood lub innych aplikacjach, ale i tak warto zadzwonić i dać im więcej zarobić nawet jeśli tam są. Jedzenie jest pyszne, typowo domowe, a cena jest wręcz śmiesznie niska. Piszę to jako osoba obca, nie mam z nimi żadnych relacji, ot zwyczajnie uważam że warto ich polecić, bo teraz przez #koronawirus całe gastro ma słabo, a po tej parce widać że kolorowo nie ma. Mają słoiczek gdzie "zbierają na rachunki". Myślę, że pozytywny wykop efekt jest wskazany (od jutra, bo pracują chyba do 17, choć nie jestem tego pewien). Jeśli jesteś z okolicy to weźże pomóż ( ͡º ͜ʖ͡º). Załączam zdjęcie ostatniego obiadu, jeden z najsmaczniejszych schabowych jakie jadłem (na zdjęciu nie widać zupki), i to za 16,50 zł.
Pobierz
źródło: comment_1617894105FUtygm12YpwW0gYQ4c5YCR.jpg
  • 128
@onpanopticon trzeba tag do tego wykminić ale z opiniami tutaj będzie tak samo jak z opiniami wszędzie bo są bardzo subiektywne.
Ja jestem dosyć wymagająca i często wychodzimy z knajp z niebieskim ze skrajnie odmiennym wrażeniem. Tego nie przeskoczysz ¯_(ツ)_/¯

@FortunaHej ()
@maliczek: Ostatnio obsmarowałem restauracje z mojego miasta. Nie wchodząc w szczegóły za 16 zł dostałem samego kotleta schabowego. Teraz w czasie pandemi gdzie wszystko jest na wynos i dana restauracja wie że nie podaje dania klientowi na miejscu i że jest większa szansa na wałki. To co potrafią niektórzy wyczyniać to prosi się o pomstę do nieba. Trzeba nagłaśniać tych którzy mimo to są uczciwi.
@dzek: o tak, Sekret Smaku na Bociana jest w pytę, często tam coś biorę na obiad i lokal też całkiem spoko, można kogoś zabrać bez obciachu mimo że tanio :)

@maliczek: nie wiem czy teraz funkcjonuje, ale tam niedaleko na Piekarskiej w Domu Studenta jest też dobra jadłodalnia w klimacie baru mlecznego, też smaczne i niedrogo (może nie dwa dania za 15zł, ale też znośnie ;)).
@dzek: nie jestem z krakowa, ale w Krakowie polecam Sekret Smaku (nie wiem czy wożą) - duży wybór domowego jedzenia, a porcje gigantyczne (zdjęcie nie uchwyciło rozmiaru tego kotleta jak i sernika)

Tak się składa, że mieszkam w pobliżu i byłem tam wiele razy (przynajmniej jeśli chodzi o restauracje przy ul. Bociana, bo są też lokale garmażeryjne, rozsiane po całym Krakowie). Nie chcę odradzać, ale nie mogę też polecić z czystym
@Yataman: To sie ucz, podnos kwalifikacje po to aby moc sobie kupic taki obiad za pol darmo. To ze ktos nie gotuje łupin z ziemniakow na obiad tylko cos zje na miescie z rodzina lub znajomymi nie znaczy ze jest snobem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

15,50 za obiad - SNOOOBY XD
@sznaap: Nie jedzenie obiadu za 15,50 jest snobizmem, tylko traktowanie ludzi co mają inne zdanie jako gorszych. Przeczytaj wpis na który odpowiedziałem w swoim pierwszym poście tu.
@maliczek: 15zł za kotleta, ziemniaki i zupę? xD to nie może być dobre
Opinie lokalu w necie mówią za siebie również, ale tym postem tak poleciałeś po emocjach że 3000 osób popełniło błąd poznawczy i nagle chce pomóc tym ludziom chociaż nawet w Krakowie nie mieszkają xD
@GFOzon: Chwila moment. Jeden wykopek wyliczyl ze ten obiad jest wart 2zl 37gr a teraz ty mowisz ze to musi byc warte wiecej, poniewaz ta cena swiadczy o zlej jakosci?xdxd tegie rozkminy tu leca xd
@GFOzon: Przeciez opinie na internecie ma bardzo dobrze (4,2 - 203 opinie z Google) wiec co ty czlowieku piszesz? W dodatku to smutne, ze na podstawie ceny obiadu oceniasz to czy produkt jest nie dobry czy dobry, a tym bardziej, ze robisz to z zywnoscia XD Na podstawie tego podejrzewam, ze nigdy nie jadles i nie bedziesz jadl w barach mlecznych, wiec Ci troche wspolczuje
a cena jest wręcz śmiesznie niska.

@maliczek: Co jest niby smiesznego w tej cenie? Przed pandemia to takie miejsca z obiadkami domowymi (dania dnia) mozna bylo za ok 13zl zjesc na miejscu 2 dania. Cena jednak widze bedzie wszedzie rosnac bo dla ludzi to za tanio jak widac¯\_(ツ)_/¯ Ja natomiast nie widze tutaj nic takiego za co mialbym placic wiecej. No i spora czesc takich miejsc to zwyczajnie odgrzewalnie sa. Surowki
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MehowM: cena jest śmiesznie niska, bo w tej cenie można zjeść co najwyżej w barze mlecznym tego typu danie, no chyba że idziesz na kebaba. Burgera też się tylko smaży i składa. Wiem jak funkcjonuje gastronomia, wiem że oni nie hodują swoich warzyw na sałatki, nie mają swojego pola z ziemniakami. Jeżeli Ciebie nie interesuje to miejsce to nie komentuj, jak widać dużo osób wcześniej stwierdziło że warto tam iść.
@maliczek no ale przeciez to jest gorzej jak w barze mlecznym bo masz tylko danie dnia a w barze mlecznym w uj wybor zazwyczaj. Wiec pytam dlaczego uwazasz, ze cena jest smiesznie niska kuedy ta cena to w zasadzie jest srednio wysoka jak dla takich miejsc.
@wincm normalnie bierzesz i przeliczasz. Kazdy prowadzacy taka dzialanosc to robi zeby wiedziec czy mu sie biznes bedzie spinac. To dlaczego nie mozna w druga strone zeby zobaczyc np czy jest sens zakladac taki interes?