Wpis z mikrobloga

• 3
Zacząłem się uczyć #python ale jak patrzę na tagu, to nawet nie wiem czy obserwować, bo patrząc co tu piszecie, jestem w szoku ile jeszcze nie umiem xD
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cumill: 20 razy dziennie ktoś pyta o to czy kupić książke X lub zapisać się na kurs Y bo właśnie podjął decyzje o nauce Pythona xD

Ni cholery nie warto obserować tego tagu xD

Ten tag powinien mieć "belkę" tak jak w #trojmiasto z jakimś FAQ
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@inny_89 ja właśnie prosiłem już jakiś czas temu o pomoc w wyborze języka. Jak napisałem o co chodzi, to jeden z użytkowników podrzucił od razu link do takiego fajnego posta w temacie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@inny_89: widocznie nie ma o czym pisać skoro cała reszta znajduje się na stacku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
bez przesady, czasami trafiają się ciekawe dyskusje
  • Odpowiedz
@Cumill: Ja znowu pythona szczerze nienawidzę ale niestety płacą mi za jego uzywanie xD

A aktualnie do mainstreamowych języków programowania to do wszystkich masz dobre materiały w sieci za darmo.

Spójrz chociażby na tutoriale i dokumentację c# na docs.microsoft.com
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@inny_89 póki co chciałbym skupić się na Pythonie i jakoś go ogarnąć, bo jego polecono mi do szeroko pojętego data science, ale dzięki :D
  • Odpowiedz
widocznie nie ma o czym pisać skoro cała reszta znajduje się na stacku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

bez przesady, czasami trafiają się ciekawe dyskusje

@Islam: Może po prsotu nawał pytań pokroju jak się nauczyć pythona sprawia takie wrażenie?
Sprawdz sobie jak to wygląda w przyapdku dotnet: tam pytania są zupełnie inne niż to co się widuje na tagu pythona. Widać po prsotu czego ludzie się uczą.
  • Odpowiedz
@inny_89: Dobrze by było jakby powstało po prostu jakieś FAQ i ludzie może nie zadawali by w kółko tych samych pytań, tylko wykop chyba nie umożliwia takiej funkcji, a wystarczyło by po prostu przypiąć taki post. Na reddit chyba coś takiego występuje
  • Odpowiedz
@Cumill: obserwowac, nie blacklistowac, i pamietaj zeby nie pytac czy ktos pomoze czy tez zna odpowiedz na pytanie z X, tylko odrazu konkretnie i obszernie napisac pytanie (nawet jak wydaje sie glupie)
  • Odpowiedz