Aktywne Wpisy
Habebok +38
Hejka Mircy i Mirabelcy!
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
mickpl +350
Przejżałem tik-toki, płacze, twittera i chciałbym zapytać o której dokładnie wjeżdżają do nas ci Rosjanie, bo chciałbym się jeszcze spakować.
#usa
#usa
165 000 za taki samochodzik.
Problem w tym że ja robie 6 000 km rocznie, więc mam taki mindfuck, czy jest mi to potrzebne.
Ale jednocześnie czuje że fajnie by było...
PS. Zaspokoiło by mnie w zupełności 200KM.
Jakieś alternatywy? Może nieco tańsze ?
Rocznik: minimum 2019.
Skrzynia: Automat (DSG, bez gównianych CVT).
Moc: 200KM +
Paliwo: Benzyna
Jakieś propozycje ?
#samochody
#cupra
Ja właśnie szukam na leasing ale chyba na razie pójdę w rejony ekonomiczne
@shaelix92: warto czasem coś kupić po prostu dla siebie i dla funu, bez względu na ekonomiczny sens.
@shaelix92: zdaje ci się, 200KM to już nie to co kiedyś. Teraz sporo furek tyle ma.
@shaelix92: Właśnie dlatego taki samochodzik ma sens.
Jakbyś tłukł 60 000 km rocznie, to byś nie kupował hot hatcha do zabawy tylko kombi w dieslu. ;)
Ja polecam type-r ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlaczego nie chcesz zejść poniżej 2019? Moim zdaniem powinieneś patrzeć bardziej na stan techniczny kupując auto. Dwa lata nie zrobi większej różnicy,
@shaelix92: i30n? teraz wchodzi i20n ale tylko w manualu, megane/clio, generalnie hot hatchy w takim budżecie jest od z-------a
@Mu_H: Fizyki nie oszukasz. W przypadku gwałtownego przyspieszania unoszony jest przód auta, a dociskany tył, tym samym przód z łatwością zaczyna tracić przyczepność. Jeśli ja mając nieco mniej mam problem z trakcją na tylnej ośce mając naprawdę dobre opony (Pirelli P Zero) to co tam musi się dziać w przednionapędówce?
Do hot-hatcha moim zdaniem FWD mimo wszystko nie jest najgorszym pomysłem, jednak tak jak koledzy wyżej pisali, warto to zrobić świadomie.
Co do jakości wykonania - ja nie uważam, że Octavia ma tutaj jakąś przewagę, nie zauważyłem tam lepszej jakości.
Po jeździe Octavią uważam, że to po prostu Octavia z mocniejszym silnikiem, mało tam emocji moim
Wszystkie samochody które wymieniliście są w podobnej cenie, różnica tak naprawdę w napędzie. Cupra
Przejechałem się kilkoma autami innymi, octavia rs, audi a4 quattro 252KM, jakieś volvo, kia stinger.. wszystkie miały tryby komfort i sport, ale tylko w cuprze poczułem, że one tak dużo zmieniają. W seacie w trybie komfort
Miałem mocny dylemat pomiędzy tymi autami, dlatego wcale się nie dziwię, że mogłeś wybrać akurat Formentora. Granulacje - świetne auto :)
Jeśli musiałeś mieć 4x4 no to wybor był trochę prostszy.
Mi aż tak nie zależało, no ale jest szansa, że będę jednak tego żałował, choć być może frajda z większej mocy to zniweluje :)
Z tym zawieszeniem identycznym przy
Krótki okres oczekiwania :) pozostaje mi życzyć bezawaryjnych km i wrzuć fotki jak odbierzesz :)
A jeszcze tak z ciekawości, ile rabatu urwałeś?
Ja swoje pierwotne zamówienie na Formentora złożyłem na koniec lutego i wstępną datę produkcji miałem na początek maja. Ale to było zaraz po opublikowaniu cennika.
Na Leona zmieniłem na koniec marca i wpadło na początek lipca.
Dostałem 5% zarówno na Formentora jak i Leona, podobno to jest max co może dać salon no ale do końca to nie wiem jak