Aktywne Wpisy
slkt +615
Garść informacji dla zabetonowanych głów:
1. Wprowadzenie podatku od pustostanu powinno iść w parze z regulacją kwestii nieuczciwych wynajmujących.
2. Nikt nie każe Ci wynajmować Twojego pustostanu. Możesz zapłacić podatek i wszystko będzie git. Możesz też go sprzedać.
3.
1. Wprowadzenie podatku od pustostanu powinno iść w parze z regulacją kwestii nieuczciwych wynajmujących.
2. Nikt nie każe Ci wynajmować Twojego pustostanu. Możesz zapłacić podatek i wszystko będzie git. Możesz też go sprzedać.
3.
pumpspray +455
Zdjęcia, które moja głowa traktuje jako błąd w symulacji
#matrix
#matrix
Wezmy na przyklad to znalezisko:
https://www.wykop.pl/link/6041899/liczba-poronien-w-wielkiej-brytani-wzrasta-o-366-po-przyjeciu-szczepionki-covid/
@wojna (to nie pierwsze jego "takie" znalezisko) wrzucil taki oto opis:
"Szczepionka mRNA COVID-19 BNT162b2 nie jest zalecana w czasie ciąży. W przypadku kobiet w wieku rozrodczym przed szczepieniem należy wykluczyć ciążę. A jak w Polsce?"
Po pierwsze, linkowana strona w ogole nie dziala! Nawet w takim niszowym brukowcu ten artykul zostal z niej usuniety.
Po drugie, informacja o 366 wzroscie po przyjeciu szczepionki jest nieprawdziwa:
https://www.politifact.com/factchecks/2021/apr/02/blog-posting/covid-19-vaccines-did-not-cause-366-increase-misca/
Oraz jak napisal @scotty79 pod znaleziskiem:
Po trzecie, chodzi o 23 poronienia na 32000000 osob zaszczepionych w UK.
Po czwarte, szczepienie na COVID-19 dla kobiet w ciazy wcale w UK nie jest "niezalecane".
To wszystko napisalem w zgloszeniu do moderacji "informacji nieprawdziwej". Po zgloszeniu natychmiast kliknalem na "panel moich zgloszen" zeby sprawdzic poprzednie zgloszenia. I co sie okazalo? Ze mimo, ze moje zgloszenie zostalo wyslane 1 sekunde temu, to zdarzylo juz zostac odrzucone rowniez 1 sekunde temu.
@a__s @m__b: ile rogali zarabiacie na rozpowszechnianiu falszywych informacji o koronawirusie? Specjalnie zatrudniacie ludzi zeby siedzieli i natychmiast odrzucali wszelkie zgloszenia "informacji nieprawdziwej" o koronawirusie, czy po prostu skrypt? Mam zamiar specjalnie wylaczyc sobie Adblocka, skompilowac liste fake-newsow o #koronawirus na Wykopie i wyslac ja do kazdego waszego reklamodawcy.
#moderacja #moderacjacontent #wykop #szury #covid19 #fake #informacjanieprawdziwa
@piwniczak: no cóż, link działa, masz w powiązanych :) Pisz do autora newsu że rozpowszechnia fakenewsy.
@wojna: Co mnie interesuje autor newsa w UK? Ty cynicznie - bo wiedzac juz, ze to klamstwa - rozpowszechniasz to w Polsce i jeszcze dodajesz od siebie sugestie, ze "w Polsce tez beda kobiety ronic", a moderacja nawet nie "przymyka na to oko" ale z automatu odrzuca wszystkie zgloszenia. To jest wpis
to ile z tych plodnych julek 90+ z Care Homes laduje na porodowkach ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale śmieszki, smieszkami, ale sam wspomniałeś o grupie 3 mln zatrudnionych w opiece zdrowotnej i społecznej (nie licząc samozatrudnionych!), Z których przeważająca większość to kobiety (80% wśród 1.6M pracowników opieki społecznej). To daje z milion kobiet w wieku rozrodczym.