Wpis z mikrobloga

@Anonka99 w sensie żeby produkować i sprzedawać? Prawdopodobnie za mało miejsca będziesz mieć. Do przygotowywania posiłków są różne restrykcje, oddzielne pomieszczenie na obieranie warzyw i owoców, oddzielne na obróbkę mięsa. Jak chcesz produkować na szeroką skalę, to nie wyrobisz z jednej kuchenki z 4 palnikami, tylko trzeba by mieć ich przynajmniej z osiem. Lodówka jedna domowa też nie wystarczy, bo w lodówce musisz mieć oddzielnie dane kategorie produktów. Dużo szafek, bo produkty
@Anonka99 nie mam doświadczenia z cateringiem, ale w restauracjach zasady są pewnie podobne. Ogólnie jeśli chodzi o zalożenie biznesu w domu to dużo firm tak funkcjonuje, więc nie wiem czy są jakieś przeciwwskazania aby założyć firmę cateringową, natomiast kuchnia domowa może być niewydolna. Dobrze jakbyś zapoznała się ze wszystkimi restrykcjami sanepidowskimi co do takiej działalności i oszacowała czy jesteś w stanie tak przerobić dom i kuchnię, a najlepiej jakby architekt to ogarnął