Wpis z mikrobloga

Drodzy homofobii twierdzący, że "my wcale nie nienawidzimy osób LGBTQ, my nienawidzimy IDEOLOGIĘ LGBTQ". Zrozumcie jedno - naprawdę mało kogo poza wami samymi obchodzą wasze leksykalno-semantyczne fikołki, które stawiają w jeszcze gorszy świetle co najwyżej was samych, bo nie dość że
a) jesteście okrutnikami nienawidzącymi ludzi o innej od waszej orientacji, to jeszcze nie potraficie się do tego wprost przyznać;
b) te wasze fikołki mogą się kojarzyć z nie tylko nienawiścią ale i próbą równoczesnej dehumanizacji osób LGBTQ.

T.....s - Drodzy homofobii twierdzący, że "my wcale nie nienawidzimy osób LGBTQ, my n...

źródło: comment_1617597449btg0eI3qiPfR9oNepqwdmS.jpg

Pobierz
  • 213
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TheBedThatEats: Widzisz semantyczne fikołki są raczej domeną LGBTQ+ (+ staje się z dnia na dzień coraz to większy, to mam na myśli mówiąc semantyczne fikołki). Podobnie jest z kwestią płci (było kobieta/mężczyzna, a waszym zdaniem jest ich pierdyliard). By nie było jestem za tym by osoby tej samej płci mogły brać śluby i adoptować dzieciaki (jestem zdania, że dzieciak będzie miał lepiej u 2 kochających tatusiów, niż w bidulu), ale
  • Odpowiedz
@TheBedThatEats: Fajnym semantycznym fikołkiem jest Margot i jego partnerka. Chłopak stał się nagle kobietą, a jego dziołcha lesbijką i jest git. Można się polansować w ekstremistycznych kręgach i stać się męczennikiem, gdzie gdyby był dalej hetero, to pozostałby wciąż anonimowym idiotą.
  • Odpowiedz
@TheBedThatEats: podziwiam was wszystkich za to że macie tak przyjemne życie i brak problemów codziennych do takiego stopnia, że znajdujecie czas na te wyimaginowane wojny między prawakami homofobami i lewakami skaczącymi po tęczy. Hah jak widzę coś takiego to odrazu wiem że nie mam do czynienia z zwykłym człowiekiem. Pozdrawiam was wszystkich miłego poniedziałku.
  • Odpowiedz
@TheBedThatEats: kurde serio na podstawie jednego filmiku z sebixami myślisz że cały kraj jest nienawistny? Pamiętaj że to brak inteligencji jest przyczyną braku tolerancji a niestety większość ludzi ma ubytki w inteligencji. Ale tak naprawdę nie wiem czy to filmik nie wyjęty z kontekstu i nic mi on nie mówi.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
kurde serio na podstawie jednego filmiku z sebixami myślisz że cały kraj jest nienawistny?

@Tomasztom: kurde a naprawdę chcesz bym Ci zaczął tu wklejać więcej takich filmików? Artykułów prawackich portali? Komentarzy? Newsów o tym jak dwóch facetów było pobitych, bo trzymali się za ręce? Przygłupa który myślał, że "zmień piec" to "zmień płeć"? Posłów gadających o "sodomitów do więzienia/batem przez plecy"?

Znaczy mogę, ale za godzinę, jak będę przy PC
  • Odpowiedz
  • 15
@RKarolR: służę:

kwestią płci (było kobieta/mężczyzna, a waszym zdaniem jest ich pierdyliard).

Nie "pierdyliard" a spektrum. "Gender" to nie to samo co "s-x" i tu nie chodzi o to, że "XY lub XX" czy "hehe beniz" ale o to, że nie ma 100% "męskiego mężczyzny" (lub "100% kobiecej kobiety") wpisującego się idealnie w konstrukt tego co społeczeństwo czy tworzona przez to społeczeństwo kultura widzą jako "prawdziwy facet". Każdy z nas
  • Odpowiedz
  • 9
Genotypowo i fenotypowo sprawa jest prosta

@RKarolR: tak właśnie to miałem na myśli pisząc

"Gender" to nie to samo co "s-x" i tu nie chodzi o to, że "XY lub XX" czy "hehe beniz"

Po prostu Ty ciągle (nie wiem czy celowo czy nie) mieszasz dwa pojęcia..
  • Odpowiedz
@TheBedThatEats: Nie mylę. Ty uważasz, że istnieje płeć psychiczna, a ja uważam, że są to właśnie semantyczne fikołki. Mój świat jest prosty uważam są jest kobieta/mężczyzna ewentualnie hermafrodyta i może być hetero/homo/bi, a cała reszta to właśnie semantyczne fikołki :)
  • Odpowiedz
  • 8
Mój świat jest prosty uważam są jest kobieta/mężczyzna

@RKarolR: no to cóż mogę powiedzieć ponad ¯\_(ツ)_/¯ + to, że może w takim razie kiedyś dostrzeżesz, że świat nie jest prosty, czarno-biały i rzeczy bardzo rzadko w prawdziwym życiu dają się wsadzić bez drastycznych uproszczeń w proste szufladki..
  • Odpowiedz