Wpis z mikrobloga

@allesisthelal
@bambaryua Wy chyba nie wiecie co mówicie. Polska jest jednym z niewielu krajów w UE, gdzie jest tak czysto. Wbrew pozorom bardzo dbamy o to by śmieci były w śmietniku, a nie rzucone na ulicy. Miałem okazje zwiedzić kilkanaście krajów UE i absolutnie Polska dba o to by było czysto. Nikt mi nie powie, że żyjemy w syfie, bo to co spotkałem w takiej Grecji czy Włoszech jest przepaścią, jeśli chodzi
@allesisthelal Do jakich syfiarzy koleżanko? Uważasz, że Grecja czy Włochy nie są cywilizowanym krajem? Ciekawa teoria. Tak jak mówię, u nas w kraju jest duży porządek i świadomość społeczna, jeśli chodzi o nie zaśmiecanie ulic i nikt mi nie powie, że jest inaczej, bo to zwyczajne zakłamywanie rzeczywistości. Oczywiście, że są kraje, gdzie również jest czysto, ale nie powoduje to tego, że u nas jest brudno.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@bambaryua: sam również tak robię. Mamy sporo pracy w okolicy, bo blisko rzeka i ładne miejsce do posiedzenia. Wkurza mnie to niemiłosiernie, bo mi nikt nie musiał mówić nawet, by zabierać ze sobą śmieci z plenerowego pobytu - a tu przychodzi jakieś okoliczne barachło i wyrzuca co się da: butelki, puszki, całkiem sprawne wiaderko, a raz się trafiła nieruszona flaszka i chiperki. To pewnie w ramach podziękowania za sprzątanie ;) Także