Wpis z mikrobloga

załóżmy ze ktoś miał 70 lat, cukrzycę insulinozależną, covid i umarł. Czy powinnismy zaliczyc covid jako przyczynę? Jesli nie, to co?

@NieBendePrasowac: sugerowanie, że którykolwiek szur wie na czym polega cukrzyca ¯\_(ツ)_/¯ UMIERAJO NA CHOROBY WSPUŁISTNIEJOCE
  • Odpowiedz
@misiura a teraz poczytaj sobie raport Basiukiewicza o koronawirusie. Grypa równie niebezpieczna i co roku nigdy takiego cyrku nie było.

W Polsce średnia ważona wieku zgonów na covid to ok 76 lat, większość poumierala nie przez covid a brak dostępu do leczenia, leków i podstawowej opieki zdrowotnej. Jest paraliż do którego doprowadził rząd. Co więcej mamy coś takiego jak CFR i IFR. CFR (Case Fatality Rate) - to 3%. To te czarne
  • Odpowiedz
@hobbyturysta: ja tam jestem daleko od paniki i w... bane mam na Cividy, ale w moim obozie już dwie osoby zmarły na Covid i to dosyć młode (jedna poniżej 50 a druga poniżej 40).... zgonów tak młodych osób przez ostatnie 10 lat nie było u mnie w firmie ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@misiura: nie wiesz tego czy umarli na covid.ja przestalem wierzyc jak umarł sasiad dziadek biedny schorowany zezarty przez raka.a to akurat byla jedyna smierc w naszym szpitalu i oczywiscie byl podany jako zgon na covid
  • Odpowiedz