Aktywne Wpisy
wedkarzyk +7
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
dizel81 +36
#antykapitalizm #bekazlewactwa #heheszki #architektura #libertarianizm
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Assailant: Widziałem ten budynek na własne oczy. O ile dobrze pamietam był zbudowany z myślą o olimpiadzie i docelowo miało być ich 5 ale... nie starczyło funduszy xDDD
Tak czy inaczej, moskiewska architektura mieszkaniowa z czasów gułagu
Swoją drogą to każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o socjalizmie doskonale wie, że socjalistyczny system budownictwa mieszkaniowego był gigantycznym niewypałem i przeciętny człowiek miał nieporównywalnie łatwiej na posiadanie własnego lokum w tym okropnym kapitalizmie, niż w gułagu. Co zresztą widać po średniej ilości powierzchni mieszkalnej na człowieka między Europą Wschodnią, a Zachodnią w 1989 roku.
Socjalistyczne państwa
Polska nie była jedynym krajem zniszczonym przez wojnę. Ale dziwnym trafem te, które nie przyjęły zbrodniczego socjalizmu poradziły sobie z nieruchomościami nieporównywalnie lepiej.
Na zdjęciu Drezno, doszczętnie zniszczone przez naloty b-----e w czasie wojny. Ciekawe czy jego mieszkańcy też żyją w 35 metrowych, cuchnących grzybem komunałkach i tłumaczą sobie swoją niedolę tym, że przecież w 45