Wpis z mikrobloga

Dziś zaliczyłem pierwszą jazdę na kolarzówce - dwa razy gleba, bo pedały zatrzaskowe to dla mnie nowość XD Poproszę o jakieś protipy dla nooba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rower #szosa
  • 15
  • Odpowiedz
@YaYco:
Kiedyś to było. Były noski, buty z progami i pasek do zaciskania. Żeby się z tego wypiąć trzeba było ręką nacisnąć tai wichajster przy taśmie. I jakoś się człowiek nie przewracał ( ͡° ͜ʖ ͡°). A teraz, stopa delikatnie w bok i już wypięta.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@fragola: Dokladnie, ja dwa razy sie wywalilem w takich sytuacjach przy prawie zerowej predkosci ¯_(ツ)_/¯ Obecnie wypinam jedna stope do podparcia sie jbc
  • Odpowiedz
@YaYco: dużo jeździć az wypinanie stanie sie nawykiem :) Bardzo pomaga jazda najwolniej jak sie da w jakimś bezpiecznym miesjcu np parking (chodzi tu o nabranie pewności siebie przy każdej prędkości)
  • Odpowiedz
Poproszę o jakieś protipy dla nooba ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@YaYco: Dobrze zapięty kask i upadając nie podpieraj się rękoma bo sobie jeszcze połamiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@YaYco: ja na 1 moim razie xd tez sie #!$%@? 2x pozniej juz nigdy wiecej przez to sie nie #!$%@? :d wpinam tylko lewego buta prawy mam tak tylko przylozony ze jakby co moge sie podeprzec :d juz sie tak przyzwyczailem, ale tak jak koledzy mowili, stan przy scianie i cwicz wypinanie i wpinanie :) i bedzie dobrze, samych dobroci z szosa zycze :)
  • Odpowiedz