Wpis z mikrobloga

Uważam, że osoby, które mają wolne środki i chociażby w PLN czy innej walucie, które nie będą im potrzebne do życia przez min. 3 lata robią zajebisty błąd nie inwestując ich w bitcoina.

Szansa na to, że cena po następnym halvingu będzie niższa niż obecnie jest ultra niska, natomiast to, że złotówka zostanie do tego czasu całkowicie zeszmacona jest pewne.

Zapraszam do dyskusji, ale chyba nie ma o czym, bo to zwykły fakty.

PS Tyczy się to też innych inwestycji, tak naprawdę niemal wszystko jest lepsze niż trzymanie PLN.

#bitcoin #inwestowanie #kryptowaluty #pieniadze
  • 72
@lilirose: Jak znajdziesz dobra gielde ktora nie bierze >100zl za wyplate jak bitbay to mysle ze juz kwoty od 1 tys maja sens. Nie orientuje sie tylko jaka gielda jest najlepsza teraz, trzeba by spytac osoby ktore sa na biezaco, pewnie pod tagiem bitcoin juz o to pytal kto inny to tam przesledz.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jegertilbake: możesz pisać o holdowaniu ale nie każdy ma stalowy zwieracz ¯_(ツ)_/¯
Zobacz jak się ostatnio zabawa na #gme toczyła. Byli nawet tacy co kupili po $300-400, sprzedali potem poniżej $50, żeby potem... kupić znowu po $150-200 xD

Kupiłem złoto w czasie górki pokryzysowej, jakoś w 2010 czy tam 2011. Potem spadło. Przyszło 10 lat hołdować żeby wejść w zielone. Ale ile mi to krwi napsuło przez ten okres, nie polecam.
@jegertilbake: nie rozumiem jednej rzeczy - jaki macie interes w naganianiu ludzi? Uważacie że e-poklask jest ważniejszy od waszego potencjalnego zysku? W końcu mniej zainteresowanych = póki co niższa cena dla ‚wtajemniczonych’ = więcej btc w portfelu na świetlaną przyszłość
Jak można uważać, że ta cena nie jebnie, proste, że jebnie i to z hukiem, później się wybije do poziomu większego niż jest dzisiaj, później znowu #!$%@?, później #!$%@? w kosmos, później znowu jebnie. Nie rozumiem czemu niektórzy ludzie są pewni, że będzie tak, albo inaczej. Nikt nie wie co będzie po prawej stronie. To jest bardziej myślenie życzeniowe a życzenie zależy od tego czy ktoś się już załadował, czy jeszcze nie.
@basalyk44: Nawet jakby wszyscy nastolatkowie z wykopu kupili btc to cena nie ruszy nawet o 0,01% do gory. Mikroblog to miejsce gdzie mozna dodac swoje przemyslenia i to jedyny powod dla ktorego to zrobilem. Do tego wiem, ze mam racje i za pare lat zawolam do tego wpisu osoby, ktore w to watpia.

@szpongiel: Dlatego sie kupuje i zapomina na 3-4 lata o tym ze istnieje BTC, nie sprawdza kursu.
@KiedysBilemRekordyWDeluxeSkiJump: moge spytac jak dlugo juz czekasz? Mielismy dwie korekty z czego jedna byla pare dni temu.

@MGfilms: 10 lat jest realne, kilkaset tys. USD / BTC tez jest jak najbardziej realne w dlugiej perspektywie, ale ciezko myslec tak daleko. Duzo zalezy od zachowania rzadow swiatowych i np. wprowadzania UBI. Na ta chwile nie zapowiada sie na to, ze sie cos zmienilo w polityce inflacyjnej wiec kryptowaluty beda rosnac, jest
@jegertilbake Rację odnośnie czego? Gdzie ja napisałem, że bitcoin nie będzie rósł? Pewnie będzie tak jak dotychczas ale nigdy nie będzie w pełni uznawany za walutę i tyle w temacie.
@Benio_Czarodziej: Bzdura z przejmowaniem kompletna, nie ma mechanizmu dzieki ktoremu mogloby sie to stac. Co do zuzycia pradu to na chwile obecną 74% energii zuzywanej do wydobywania BTC pochodzi z odnawialnych zrodel a ten % sie stale zwieksza, poniewaz sa to tez najtansze zrodla pozyskiwania energii wiec jest w interesie kopaczy, zeby takich uzywac.

https://news.hodlhodl.com/news/74-of-bitcoin-mining-is-powered-by-renewable-energy-according-to-coinshares-research-3137

Jeszcze jakies mity do obalenia?
W momencie gdy zrozumiesz czym jest Bitcoin to masz #!$%@? na cene, bo wiesz, ze jest jeszcze ultra wczesnie i adaptacja dopiero nastapi

@jegertilbake: Wielu rozumie. Nie jest przesądzone która krypto-waluta zostanie zaadaptowana. Musk może jeszce zaskoczyć ciułających BC.