Wpis z mikrobloga

@whoru: Mi się wydaje, ze jeżeli zagrają na czas to ulica z tego wyjdzie po prostu a oni sobie spłaca to wszystko powoli i wcale nie będzie squeeza. Musi pojawić się jakiś zapalnik, a jak narazie takiego brak
  • Odpowiedz
@whoru: Właśnie nie, nie poczekają kolejnych dwóch miesięcy. Zaczną wychodzić, żeby przenieść aktywa i przez te dwa miesiące zarobić chociaż kilka procent. @Rabusek ma rację, musi być coś co podbije cenę do pewnego poziomu, a niestety, tak jak pisałem, takiego zapalnika brak póki co.
  • Odpowiedz
@whoru: Ja tam trzymam, nie robię kółek, bo mi urwie ręce i zysk ze squeeza jest o wiele większy niż z jakiś kółek. Chodzi o to, że czas gra na korzyść HF, bo po prostu czuję, ze ludzie sobie zaczną wychodzić z tego w pewnym momencie i tyle.
  • Odpowiedz
@toomanyasterisk: Chodzi mi o to, że miałem nadzieję, że przemycą do tej konferencji jakieś przebłyski planów na przyszłość, jakieś nowe informacje. Ogólnie earning report nie był sam w sobie zły patrząc na sytuację, ale zabrakło mi właśnie próby przemycenia jakiś informacji :)
  • Odpowiedz
@Kaczuszkaa: jeśli ludzie nie wyszli masowo w w okolicach 400, i nie wyszli masowo w okolicach 40 gdzie wisiało całkiem długo, to nie widzę powodu dla którego mieliby wyjść nagle teraz jak będziemy sunąć boczniakiem nawet przez kilka miesięcy. Kto miał zrealizować zyski już zrealizował.
  • Odpowiedz
@Kaczuszkaa: a co do konferencji, czytałem wczoraj, że to w zasadzie bezwartościowy event, gdzie niekoniecznie będzie ktokolwiek z Gamestopu - to może być tylko dyskusja analityków na temat aktualnej pozycji firmy, a reddit to błędnie zinterpretował (i takich eventów ogólnie bywa sporo, to nie jest unikatowy event GME - nawet na stronie dla inwestorów o nim nie piszą). Ale zobaczymy pod koniec dnia :D
  • Odpowiedz