Aktywne Wpisy
hehehhhehe +132
Dobra, w wieku 30 lat wypaliłem się z IT. Nie chce już widzieć na oczy tego syfu i #!$%@?ć na takie #!$%@? tematy co po byle jakiej analizie gówno mnie obchodzą. Co mnie ma obchodzić wynik jakiejś funkcji albo dowieziony sprint - ja #!$%@? jakim przegrywem przez ostatnie 7 lat się było, że człowiek się tym przejmował. Nawet pieniądze mnie nie radują. Czym się zająć? Jakieś pomysły? Jaka odskocznia na kilka lat
Knamga +4
Dostałem projekt od stolarza, co byście tu zamienili poprawili? #budujzwykopem #remontujzwykopem
#praca #pracbaza #polska #korpo #korposwiat #gospodarka #prawopracy #ciekawostki
@Jebecca: nie wynika to z niczego - po prostu januszexy mają problem z tym gdy pracownicy mówią o kwotach, nieraz pracownicy muszą podpisać klauzule poufności że nie beda rozmawiać o pieniądzach xD
Bo nie mają wyboru? Ogłoszeń z podanymi widełkami praktycznie nie ma (IT nie liczę).
INB4 "no to po wprowadzeniu tego wszystkie ogłoszenia będą mieć widełki z dupy" - moim zdaniem niekoniecznie. Co innego przemilczeć stawkę, a co innego podać nieprawidziwe widełki - to już trzeba mieć tupet.
Od tego się podaje wymagania względem pracownika, co ma umieć itp
Komentarz usunięty przez autora
Jedne z większych firm consultingowych wołają sobie po 200-300 $ za GODZINĘ pracy np. experta w jakimś obszarze IT. Ale jak wielkie korpo ma na projekt 50 mln to wydanie 30k $ za 100h takiego eksperta to grosze. Ba, biorą sobie 10 albo 20 takich ludzi na pół roku albo rok, zależy na ile projekt rozpisany.
A najlepsze, że ten ekspert jest z
@Kliko: taki tupet jak wtedy gdy wystawia się ogłoszenie bez widełek? Tu nie chodzi o to, że sam pomysł jest zły tylko o to, że próbuje się przymusić do tego ludzi głupim przepisem - a jak się kogoś przymusza to ten ktoś się nie zastanawia czy wypada czy nie
Gdyby podanie widełek pozytywnie wpływało na sytuację pracodawców to jedna firma
@Jebecca: Absolutnie nie zamierzam rozmawiać z nikim o swoich zarobkach. Kiedyś rozmawiałem i nic dobrego z tego nie wyszło, a grono znajomych trochę się zmniejszyło ¯\_(ツ)_/¯.
Nawet jak na wykopie rzucisz kwotę to albo będą Cię przekonywać, że za tyle nie da się przeżyć, albo powiedzą, że się chwalisz.
Inzynier czy programista zarabia 10-20k bo on cos wytwarza - cos co jest warte kupe kasy i przynosi zysk
Sprzedawca w sklepie nic nie wytwarza i nie przynosi zysku jako takiego
Szef nie da wiecej nawet gdyby nagle podstki wynosily 1/5 co teraz. Bo po co? I za co,m