Aktywne Wpisy
Cancermoon +74
To było piękne uczucie do teraz je odczuwam
Przechodzę przez sytuacje z powodu których nie jeden się zabił. Nawet znam przypadek.
Płaczę albo wale w podłoge z bezsilności. Od matki jedyne co słyszę to tylko "życie to ci dopiero dokopie", albo że wcześniej nie przypuszczała że "jestem aż takim gównem."
To że to nie jest zdrowe ani normalne to wiem. Ale czy Wasze też takie są? Pytam poważnie. Na ile toksyczność rodziców jest w powszechna na tagu #przegryw, a
Płaczę albo wale w podłoge z bezsilności. Od matki jedyne co słyszę to tylko "życie to ci dopiero dokopie", albo że wcześniej nie przypuszczała że "jestem aż takim gównem."
To że to nie jest zdrowe ani normalne to wiem. Ale czy Wasze też takie są? Pytam poważnie. Na ile toksyczność rodziców jest w powszechna na tagu #przegryw, a
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Świadkowie Jehowy i Pamiątka Śmierci Jezusa
Dzisiaj odbędzie się jedyne święto w roku, jakie obchodzą Świadkowie Jehowy - Pamiątka Śmierci Jezusa. Pisałam o nim i moich wspomnieniach z nim związanych rok temu (tutaj), a ponieważ żyjemy w czasach pandemii to ŚJ organizują to święto zdalnie, więc jeśli jesteście ciekawi jak to wyglądało rok temu to również był o tym wpis: link.
Jeśli macie w rodzinie lub znajomych ŚJ to być może dostaliście zaproszenie na to wydarzenie. I jeśli nie chcecie iść to może się zastanawiacie, w jaki sposób odmówić. Rada z mojej strony - nie przejmujcie się tym. ŚJ co roku zapraszają na to święto masę ludzi, jest to bardziej akcja informacyjna, że coś takiego się odbywa i tak naprawdę niewiele z zaproszonych na nie przychodzi, więc no pressure. Po prostu odmówcie, jak każde inne spotkanie, na które byście nie poszli.
W tym roku zapraszam też na nowy tag o ŚJ, który stworzyła @Sandrinia - #nowomowajehowych. Dzisiaj wstawiła wpis, na temat właśnie Pamiątki, w którym nieco pomogłam, chociaż to przede wszystkim jej przemyślenia i wspomnienia związane z tym świętem, więc polecam się zapoznać - link.
Miłego weekendu, pysznej kawusi i wesołej Pamiątki Śmierci Jezusa życzę! xD
------
Na tagu #wesolezyciewsekcie piszę wspomnienia z czasów, kiedy byłam wierzącym Świadkiem Jehowy i inne teksty w temacie. Prócz samego tagu możecie mnie też obserwować na FB.
#swiadkowiejehowy #swieta #jehowi
@XSpeedyX: to prawda. Ale to też wynik tego, że ŚJ nie mają rytuałów - wykładu mogą wysłuchać przez internet, a przygotowanie i podawanie emblematów może się spokojnie odbyć w domu
@Pesa_elf: to chyba akurat normalne, że chwali ludzi, którzy jej pomagają :P
Komentarz usunięty przez autora
XDDDDD
@13czarnychkotow: owszem dostałem dzisiaj zapro na to ale od razu powiedzieli że nie muszę iść, oni tylko muszą mnie poinformować zgodnie ze zwyczajem xDDD
W sumie miałam wrażenie że byłam tam najskromniej ubraną osobą xD
Oczywiście wszyscy byli milusi aż do porzygu.
@Dolan: to super, że Cię nie ciągali na siłę, na fb dostałam komentarz, że tak szybko nie odpuścili :D zależy pewnie od danego ŚJ, ale z mojego doświadczenia to jednak jest dla nich