Wpis z mikrobloga

Około dwóch miesięcy temu postanowiłem wziąć się za siebie i w końcu ruszyć dupę na siłownie, w sumie od tego czasu regularnie jestem tam obecny 3 razy w tygodniu (aktualnie 4, dorzucilem trening nóg). Idąc za ciosem postanowiłem też wziąć się za dietę i tu pojawia się problem... Jak nie bylo problemu z planem ćwiczeń, tak czytanie forów i stronek żeby samemu dojść do czegos sensownego z dietą przyprawia mnie o #!$%@? więc zainwestowałem w dietę z fabryki siły- cel "wyrzezbic mięśnie" i zgubić trochę brzucha. Jednak nie jestem pewny co do jej stosowania... Wiekszosc dni to poziom białka rzędu 80-100g, tluszcz zwykle 70-87g (przy 87g bylby to 1g/1kg m.c) i węgle grubo powyżej 350g... Olac watpliwosci i po prostu stosować się do planu czy jednak to nie to?.
#mirkokoksy #dieta #mikrokoksy
SymbiotX - Około dwóch miesięcy temu postanowiłem wziąć się za siebie i w końcu ruszy...

źródło: comment_1616626990U5DIC7F5nuXH5GMoDCpkH0.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
@crespo: no wlasnie, jak chciałem sobie samemu rozpisać to myślałem o B: 2g/kg (a nwet 2.2-2.4/kg w dzien nietreninowy kosztem węgli) , T:1g/1kg a resztę do 2450kcal z węgli. Dlatego taki zdziwiony jestem tym co mi wyslali.
  • Odpowiedz
@SymbiotX: Musisz być nieźle #!$%@? skoro Fabryka Siły chce Ci ograniczyć progress. xD

Węgle zamień na białko tak żebyś miał go 2g/kg masy ciała i już będzie o wiele lepiej.
  • Odpowiedz
@SymbiotX: Szczerze mówiąc jedyne co jest ważne to te 1.6-2.4g białka na kilogram masy ciała, potem ilość tłuszczy i wegli nie ma znaczenia, ważne żeby kalorie się zgadzały, co najwyżej w dni treningowe można jeść więcej węgli żeby glikogen dobić
  • Odpowiedz
Najbardziej w sumie zależało mi żeby mieć przygotowane posiłki z gramaturami na zapas, zwykle nie mam czasu ogarniać tego na bieżąco.

@SymbiotX: Problem z tym jest tylko na początku, jak już obczaisz sobie co przyrządzić żeby makro się zgadzało i Ci smakowało to jest z górki. ul
  • Odpowiedz
@ScapularNotch: Sorry, niedokładnie się wyraziłem. Jak pisałem, że "ilość tłuszczy u węgli nie ma znaczenia", to miałem na myśli sztywne ramy, które właśnie często ten tłuszcz ograniczają bez powodu, jak te przykładowe 1g na kilogram masy
  • Odpowiedz