Aktywne Wpisy
tosi3k +23
A co jakbyśmy zrobili zbiórkę na ogromny banner w Warszawie, który informowałby czym naprawdę jest ten program? @mickpl
Według mnie trzeba realnie zacząć działać i próbować przebić się do mainstreamu.
#nieruchomosci #kredyt0procent #kredyt2procent
Według mnie trzeba realnie zacząć działać i próbować przebić się do mainstreamu.
#nieruchomosci #kredyt0procent #kredyt2procent
BeneGesslerit +158
Kiedyś robiłem zupę, a konkretnie krupnik, lecz nie miałem w domu ziemniaków. Wpadłem na genialny pomysł, że przecież mam frytki karbowane aviko, a to przecież są ziemniaki. Dodałem zatem te mrożone frytki do zupy.
To był błąd.
Złapała mnie tak nieludzka sraka, że dosłownie mikrosekundy dzieliły mnie do obesrania krzesła.
Kiedy usiadłem na kiblu mój odbyt zaczął wydawać takie dźwięki, że sam byłem zaskoczony, że tak potrafię.
To było jak warkot silnika Tarpana, który przechodził w bluźnierczy syk i coś jakby miałczenie rannego kota.
Odór był wręcz NIENAZYWALNY. Okrutne i nieznające litości wyziewy sprawiały, że zacap był nieludzki. Podły, brutalny i powodujący halucynacje.
To był błąd.
Złapała mnie tak nieludzka sraka, że dosłownie mikrosekundy dzieliły mnie do obesrania krzesła.
Kiedy usiadłem na kiblu mój odbyt zaczął wydawać takie dźwięki, że sam byłem zaskoczony, że tak potrafię.
To było jak warkot silnika Tarpana, który przechodził w bluźnierczy syk i coś jakby miałczenie rannego kota.
Odór był wręcz NIENAZYWALNY. Okrutne i nieznające litości wyziewy sprawiały, że zacap był nieludzki. Podły, brutalny i powodujący halucynacje.
#elektrotechnika #studbaza #pracbaza #inzynieria #it
w ogóle w polsce studia techniczne się nie opłacają, bo najpierw dostaniesz po dupie na studiach a potem usłyszysz od janusza biznesu że 3000 złotych do ręki to są ciężkie pieniądze w biurze projektowem
jak będziesz jeździć na wyjazdy, montaże to moze z 5k zarobisz
no chyba że chcesz się na tych studiach coś ciekawego dowiedzieć, a potem robic co innego to można zarobić, ale
Można, zdecydowana większość absolwentów kończy w IT (w tym ja)
@elektryczny_mariusz o jakim województwie mówisz? Bo trochę chyba przesadzasz i zniechecasz kolegę, chociaż to dobrze, mniejsza konkurencja ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@Matias_Moa_Viecki: Jak interesujesz się szeroko pojętą elektryką, energetyką, elektroniką, telekomunikacją czy nawet programowaniem to studia nie powinny być jakieś trudne.
Przy czym warto zaznaczyć, że w toku studiów będziesz miał przedmioty ze wszystkich tych dziedzin, a nawet więcej, więc do momentu specjalizacji można poczuć straszne rozdrobnienie programu.
No to tu się możesz przejechać xD. Ja też szedłem na studia z takim nastawieniem a szybko zostałem zweryfikowany ze się myliłem. Jest duży #!$%@? i ciężko się nad czymś skupić tak od podszewki. Głownie na takich studiach się uczysz tak żeby zdać czyli kujesz schematy zadań, pytania z egzaminów z poprzednich
@Matias_Moa_Viecki: sam tak zrobiłem. Rok doświadczenia w pracy w branży to bardzo dobry start, żeby być dobrym studentem i docelowo bardzo dobrym inżynierem. Dużo więcej będziesz łapał na wykładach i laborkach niż ludzie po liceach. Czytaj sporo książek, walcz co semestr o