Wpis z mikrobloga

@Kotolazik: A ja od poczatku nie bylem za bardzo zainteresowany gra, pozniej jak zobaczylem Keaanu to flashbacki z Wietnamu, ze bez wyjatku kazda gra ze znana morda to straszne krapiszcze XD
Nastepnie zagralem w day1 i myslalem, ze #!$%@? dostane. Po kilku dniach cos tam zalatali, jakos troche ponad tydzien po modderom udalo sie polatac gre do stanu grywalnosci. Udalo mi sie przejsc dwukrotnie w tym raz na 100% i moge
@Megawonsz_dziewienc: aaa ja byłem w obozie broniącym tę gre, zapłacciłem full na gogu przed premierą i też zrobiłem 100% ale z dnia na dzień grając w to czułem coraz bardziej zażenowanie i smutek, fabuła mnie zawiodła, nie zwracałem uwaggi na bugi ale im dalej brnąłem to tym bardzieej mnie #!$%@?ły. early accces im wyszedł. uwielbiam uniwersum cyberpunka, a oni tak nakłamali w tych wywiadach i trailerach że się #!$%@?łem na cdpr
@Kotolazik: Dlatego na pewnym rosyjskim forum była wyprzedaż od dnia pierwszego o całe 100% mniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mnie ta gra była i jest obojętna dlatego od poczatku ani jej nie bronilem, ani po niej nie jechalem jak po burej suce, ot zwykle wytykanie bledow ktore sa i raza w oczy. A najlepsze w tym byly cybersimpy broniace tego chłamu i zarzucajace mi, ze albo gralem
@Kotolazik: cyberpunk przynajmniej odpalał się na premierę, nie to co wielki rdr 2 od wielkiego rockstara, w którego się nie dało zagrać w dniu premiery na PC , bo R* nie jest w stanie wydać normalnie odpalającej się gry, no ale tak narzekajmy jaki to cyberpunk jest zły bo nie można usiąść na ławce
@Kotolazik: według ciebie liniowy rdr gdzie jak odejdziesz 10 metrów od miejsca robienia misji wyświetla ci się mission failed jest lepszy od cyberpunka gdzie misje możesz rozgrywać na kilka sposobów? w rdr 2 nie masz żadnych wyborów, które mają wpływ na fabule, a w cyberpunku masz ich masę, questy poboczne są duże lepsze w cp 2077, światów gry nie ma co nawet porównywać, w rdr 2 jest on jednopoziomowy i pusty,
via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@Kotolazik: Ja właśnie gram w RDR2 na PS4, a i tak jest pod wrażeniem tej gry. Nie przeszkadza mi nawet, że wydajność oscyluje w okolicy 30FPS.
Piękna grafika, możliwości, różne zadania. Samo zwiedzanie świata daje dużo frajdy. Polowania, dbanie o konia, rozmowy z ludźmi, napady, losowe zdarzenia (jechałem sobie na koniu i widzę jakiś koleś ma problem z koniem i trzyma go za kopyto, postanowiłem do niego podejść i zagadać i
@Skonek248: po pierwsze, w RDR2 masz kilka wyborów które wpływają na część scenek w tym zmieniają zakończenie historii bohatera, jak ta w ostatniej misji Arthura. Inne wynikają z systemu reputacji, który uwzględnia czy jesteś bardziej zły czy dobry i zmienia część dialogów itd. Po drugie, RDR2 nie jest RPGiem i jako taki nie był też reklamowany.
Za to sama fabuła, postacie, jej spójność i stopień rozbudowania przerasta Cyberpunka o kilka poziomów.
RDR2 to jest inny poziom, mimo tego, że fabuła jest w opór liniowa, a w misjach nie ma żadnej wolności to i tak jest to najlepsza gra w jaką dotąd grałem

@Nihas: zgadzam się przy czym w RDR2 nastąpiło u mnie przedziwne zjawisko, mianowicie po jednym przejściu gry usunąłem ją z dysku dlatego że była tak dobra xD. Po prostu ta fabuła mimo wszystko była tak ciężka i depresyjna że jeśli
w RDR2 masz kilka wyborów które wpływają na część scenek w tym zmieniają zakończenie historii bohatera, jak ta w ostatniej misji Arthura. Inne wynikają z systemu reputacji, który uwzględnia czy jesteś bardziej zły czy dobry i zmienia część dialogów itd.

@Kosmox30: Nie no to jest zdecydowanie przesada xD Równie dobrze można powiedzieć, że w CP2077 masz masę wyborów, bo zmieniają się lekko dialogi xD Jedyny znaczący wybór w RDR2 jest w
@Nihas: o kurdę, grałem wiele m-cy po premierze więc nie zdawałem sobie ze skali problemu na premierę RDR2. Co prawda ja na PC jeśli idzie o Cyberpunka nie doświadczyłem żadnych problemów, ale daje to jakąś nadzieję na pijarowe wyprostowanie sytuacji dla CDPR, po tym jak naprawią wersje konsolowe. W końcu Rockstar to zrobił jak widać i nikt już o tym specjalnie nie pamięta.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Skonek248: czy ja wiem czy taki liniowy, narazie tego nie odczulem, jak jade na misje to nie zamierzam jej nie konczyc. A podczas jazdy do misji randomowo po drodze pojawiaja sie jakies fajowe wydarzenia. Czuje sie zauwazony jak wjezdzam do miasteczka. Nie chodzi mi o to bym mogl se usiasc na lawce w cyberbąku. Po prostu to nie jest to co tworca uniwersum Mike Pondsmith mowił w wywiadach i sie zawiodłem
@Skonek248 w punkt. Ja czasem wcxytujr save z przed wykonanej misji i sprawdzam, czy można to zrobić jeszcze finezyjnej. Raz zamiast przebijać się przez restaurację pełna Azjatów, zlokalizowałem biuro z którego miałem wykraść informacje. Niestety z zewnątrz blokował je gość stojący w oknie i rozmawiający ciągle przez komórkę. Wspiąłem się na sąsiedni budynek, przejąłem kamerę, przy jej pomocy zhackowałem tv i odwróciłem uwagę delikwenta. Potem podwójny skok przez okno, unieszkodliwianie gościa, wykradnięcie