Wpis z mikrobloga

Jedz głównie żywność, którą rozpoznałaby twoja prababcia, dużo tłuszczów i zdrowych olejów, bez cukru. W USA można bardzo dobrze zjeść za około jednego dolara na osobę za posiłek i chociaż moja rodzina średnio zbliża się do 2 dolarów.

Tłuszcz nie jest tuczący. Jeżeli jesz kiedy nie potrzebujesz, to powoduje że tyjesz, a jedzenie wysokowęglowodanowe nie syci.

Zdrowy talerz jedzenia będzie miał wiele różnych kolorów. Kolory wielu warzyw odzwierciedlają różne zawarte w nich substancje przeciwutleniające - antocyjany, polifenole, flawonoidy, karotenoidy. Wiele z tych chemikaliów pomaga chronić przed chorobami przewlekłymi, ale każda w nieco inny sposób, więc najlepszą ochronę zapewnia dieta zawierająca ich jak najwięcej


https://www.mrmoneymustache.com/2013/04/18/the-amazing-waist-slimming-wallet-fattening-nutrient/

https://www.mrmoneymustache.com/2012/05/11/food-rules-a-shortcut-to-better-health/

Eat mostly foods your great grandmother would recognize, lots of fats and healthy oils, and no sugar. It is possible to eat very well for about one dollar per person per meal, and although my family averages closer to $2, that is the result of millionaire-style grocery shopping. Think of that as the upper limit.

Fat is not fattening. Eating when you don’t yet need refueling is what makes you fat, and high-carbohydrate eating is what causes the craving to eat too often.

The idea that a healthy plate of food will feature several different colors is a good example of an old wives’ tale about food that turns out to be good science too. The colors of many vegetables reflect the different antioxidant phytochemicals they contain—anthocyanins, polyphenols, flavonoids, carotenoids. Many of these chemicals help protect against chronic diseases, but each in a slightly different way, so the best protection comes from a diet containing as many different phytochemicals as possible.”

#mrmoneymustachequotes #zywienie #jedzenie
  • 2