Wpis z mikrobloga

@Trzezwiejacy_Pijaczyna: Ciężko powiedzieć bo ja nie szedłem po kolei tylko od gramatyki od razu zacząłem. Pierwsze były przypadki, potem czasy a teraz próbuje się zabrać za klepanie słówek.
Np. Der Mann gibt der Frau das Geschenk. Nominativ, dativ, akusativ.
@Trzezwiejacy_Pijaczyna: Plus słucham niemieckiej muzyki, oglądam niemieckie filmy. Czasami wiele nie rozumiem ale z każdym tygodniem jakoś wyłapuje więcej słów i układa się to w całość ale nie ma mowy żebym dał rade poprowadzić konwersację bez jąkania i sprawdzania tłumacza, przynajmniej jeszcze.
@Trzezwiejacy_Pijaczyna: no co ja mam Ci powiedzieć. Też mi się wydawało, że ciężko o lepsze zarobki jak mieszkałem u dziadków ale potem poznałem ludzi i popytałem i naprawdę można spokojnie 4k wyciągnąć na ręke tylko trzeba mieć umiejętności/szczęście. Nie mówię o znajomościach. W lidlu też dużo płacą
@Sudo_exit:"Stawki brutto obejmują wynagrodzenie zasadnicze wraz z premią za obecność oraz dodatkami za pranie i używanie odzieży roboczej"
zapomnieli dodać że na magazynach pracują też nocki.
Ty to chyba z partii rządzącej jesteś, skoro twierdzisz że ludzie tyle zarabiają na magazynie, albo w decathlonie na kasie.