Wpis z mikrobloga

W tle otware tylko safari więc jak na razie nie ma znaczenia co będziesz miał. Jak kupisz sobie pieca za podobną cenę bądź dobrego XPS'a to też byś się nie zawiódł ;) Jednak, jak ktoś chcę wejść w EKOSYSTEM to wybierze maka i tyle
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Chrystus: można, można zrobić zeby znikał jak sie to niw używa. I jwst spoko.
@RobertKowalski: typowy komentarz typa który jedyne co miał wspólnwgo z apple to nic xD chciałbym Cie poinformować, że cenowo nic wiele różnicy nie ma w porównaniu do samsunga... więc cenowy argument to już dawno upadł. A co do cen laptopów to jedyna różnica jest taka, że za cene tego sprzęru doataniesz "mocniejszy" tylko dlatego, że masz
  • 1
@RudaBrona: różnica jest taka, że spędziłem pół zycia na windowsie i wiem co i jak. A jedyny argument jakim kolega mógł pojechać to typowe "przepłacanie". Jakby nie patrzył kupując laptopa z windowsem w tej cenie co macbook lub o tyxh smaych parametrach + grafika dedykowana. Musimy sie liczyc jedynie z gejmingowymi laptopami w których po 2latach wiatraki chodzą na pełnej #!$%@?. I sama praca na tym jest taka przyjemna jak wsadzanie
  • 0
@RudaBrona: PC a laptop to jest różnica. PC jak najbardziej jest o wiele stabilniejszy, wiatraki nie buczą itp. System jak system czasem może dostać bluescreena. Ja od początku porównywałem lapki z windą a macos. Jak dla mnie największą wadą macos jest brak p&p przy urządzeniach z androidem/dyskami czasem trzeba się bawić i formatować. Za cene tego maka można zrobić lapka który pociągnie x lat i bedzie jeszcze super dzialał nastęone x
  • 0
@L3gion: 6 letni air używany przez 3 lata codziennie dalej daje rade 4-5 godzin na baterii. Sam sprzęt w dniu zakupu uważałem za totalną porażkę a im dłużej go mam tym bardziej jestem z niego zadowolony mimo że specyfikacja na obecne czasy to żart.
@SurowaRyba: Potwierdzam. Nie wiem jak można kupować laptopa powyżej 3000zł, który nie jest Macbookiem. No chyba że jest się graczem i akurat musi być koniecznie lapek to jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Natomiast we wszystkich innych przypadkach Macbook to jedyne sensowne wyjście. Te z procesorami M1 to już w ogóle majstersztyk.
Jaki jest sens kupować zmuło Windowsa, który się grzeje jak #!$%@? i działa na baterii 2h kiedy można brać Maczka
Nie wiem jaki jest problem producentów laptopów, przecież jak trzymam macbooka w ręce, aluminium zero plastiku, nic nie trzeszczy, nie grzeje się, nie huczy, czy taki #!$%@? problem zrobić takiego z windą. Od miecha córka używa m1 pro, to jest przepaść tylko ta cena. Swoją drogą czy to aluminium takie drogie czy to arm.
@bzikus: Laptopy z Windowsem mają inny target i producenci się po prostu do tego dostosowują. Janusze wolą plastikowe laptopy z lepszą specyfikacja na papierze i baterią, która pada po roku, niż laptopa z trochę gorszą specyfikacją, ale wykonanego z wysokiej jakości materiałów ¯\_(ツ)_/¯
Większość rynku premium zagarnęło Apple. Teraz zagarnie rynek średniaków, bo z M1 masz teraz jakość laptopa za 10k za połowę tej ceny.