Aktywne Wpisy
Mam pytanie co do hipoteki i JDG, jako programista ~30k na fakturze, z zaledwie 3 letnim doświadczeniem, będący nadal na studiach, a jeszcze parę lat temu mającym kredyt studencki i stypendium socjalne.
Zacząłem w tym roku JDG i wszedłem na ryczałt 12%. Z tego co wiem taki ryczałt prawie dyskwalifikuje z hipoteki. Kiedyś będę chciał wziąć kredyt – mogę tymczasowo zmienić ryczałt na inne rozwiązanie podatkowe żeby zmaksymalizować zdolność.
Czy przy ocenie
Zacząłem w tym roku JDG i wszedłem na ryczałt 12%. Z tego co wiem taki ryczałt prawie dyskwalifikuje z hipoteki. Kiedyś będę chciał wziąć kredyt – mogę tymczasowo zmienić ryczałt na inne rozwiązanie podatkowe żeby zmaksymalizować zdolność.
Czy przy ocenie
bekanasto +98
Ja po 30, mój ojciec po 70. Próbuję mojemu ojcu przetłumaczyć, że to co się dzieje w Polsce jest złe, np.
1. To, że odwołuje się zabiegi planowe (w tym te na nowotwory i choroby wieńcowe), które ratują życie w myśl "uwalniania łóżek" dla ludzi na COVID.
2. To, że niesprawiedliwe jest zamykanie wszystkiego i ubijanie gospodarki, a równolegle zostawienie otwartych kościołów.
3. To, że nie wyciągnięto wobec osób winnych afer maseczkowych i respiratorowych konsekwencji.
4. To, że zmarnowano rok i nie zrobiono nic, aby negatywne skutki zarówno gospodarcze, społeczne jak i medyczne były mniej dotkliwe niż rok temu.
Niestety, ojciec twardy elektorat obecnej partii. Na nic się zdają tłumaczenia, on wie lepiej, bo w telewizji mówili, że rząd robi dobrze. Szkoda tylko, że ojciec buduje światopogląd tylko na tej jednej, jedynej stacji ( ಠ_ಠ) i tak napluli by mu na twarz, a on i tak powie, że deszcz pada. Ręce opadają.
Nie neguję sprawy, że COVID jest groźny, bo dla wielu jest niewątpliwie, ale mi to nie wygląda jak walka z wirusem, a jak proces zarzynania gospodarki (づ•﹏•)づ
#koronawirus #gorzkiezale #zalesie #5gwiazdek3gwiazki
Komentarz usunięty przez autora
@duzywieprz69: O to to to... Ci to przynajmniej dali, pińcet plus, trzynastą emeryturę ( ͡° ͜ʖ ͡°)