Aktywne Wpisy
iampapryk +7
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Kolanka +648
Wołam zainteresowanych ( ͡º ͜ʖ͡º)
Mireczki otrzymałem odpowiedź na pismo w której prosiłem MRiT o udostępnienie informacji publicznej kiedy telefon w kancelarii został wyłączony (na podstawie słów Hetmana w Radio Zet) przez dzwoniących hejterów, a kiedy został włączony żeby odebrać setki połączeń od polskich rodzin czekających na program kredytu 0 (na podstawie słów WKK).
Wg. mnie odpowiedź całkowicie nie odnosi się do treści mojego wniosku, bo nie pytałem nikogo o opinie tylko o konkretne działanie telefonu w kancelarii w konkretnych dniach, a tryb pracy kancelarii ministerstwa jest chyba jak najbardziej informacją
Mireczki otrzymałem odpowiedź na pismo w której prosiłem MRiT o udostępnienie informacji publicznej kiedy telefon w kancelarii został wyłączony (na podstawie słów Hetmana w Radio Zet) przez dzwoniących hejterów, a kiedy został włączony żeby odebrać setki połączeń od polskich rodzin czekających na program kredytu 0 (na podstawie słów WKK).
Wg. mnie odpowiedź całkowicie nie odnosi się do treści mojego wniosku, bo nie pytałem nikogo o opinie tylko o konkretne działanie telefonu w kancelarii w konkretnych dniach, a tryb pracy kancelarii ministerstwa jest chyba jak najbardziej informacją
Od miesięcy wiemy, że dezynfekcja powierzchni c---a daje ale najwyraźniej dane naukowe to dla miasta Krakowa nie jest przeszkoda w uprawianiu koronawirusowego voodoo. Co następne? Majchrowski zamówi mszę na Wawelu?
Kraków: proszę przestań, you are better then that xD
#krakow #koronawirus #nauka #medycyna #heheszki
Tylko, że pozycja na fakturze jaką dostanie miasto do zapłaty za dezynfekcję będzie dużo wyższa kosztowałoby sprzątanie xD
A już bez złośliwości, to w sumie nie zaszkodzi ten syf czasem zdezynfekować, nawet abstrahując od covida.
@bojar: daje zarobić.
@bojar: Fajnie manipulujesz i k-----z logikę.
RNA wirusa pozostające na powierzchniach jest na tyle nieszkodliwe, że angażowanie znacznych środków w celu dezynfekowania powierzchni jest bez sensu.
Ten tekst jest dobrym podsumowaniem tego jak zmieniła się nasza wiedza w tym zakresie. Wiosną zeszłego roku myśleliśmy, że kontakt z powierzchniami jest istotnym wektorem zakażeń ale okazało się, że badania na których wtedy się opierano miały pewne ograniczenia. Teraz wiemy, że dezynfekcje koszy na śmieci i wiat przystankowych
Jezus, wyjmij tego kija z d--y. Nigdzie nie manipuluję tylko stosuję skróty myślowe. Wiadomo, że jakaś szansa zarażenia się przez kontakt z powierzchnią istnieje ale dotyczy to raczej świeżo dotkniętej przez chorego klamki w szpitalu a nie k---a kosza na śmieci na ulicy. Nic to nie zmienia w moim wywodzie, bo pryskanie chodników, koszy na śmieci i wiat przystankowych nie ma sensu. A już wydawanie grubych pieniędzy z budżetu
@bojar: Siedź cicho chamie jak nie potrafisz zachować kultury.