Wpis z mikrobloga

Widzę na tagu wielkie oburzenie działaniem służb z Białegostoku :) Tez mi się to nie podoba ale w świetle obowiązującego prawa, rozpuch nie jest zaliczany do narkotyków a co za tym idzie, nie jest traktowany jako narkomania. Także służby robią to, co im prawo pozwala, przebadać czy nie ma zagrożenia zdrowia/życia i tyle. Ktoś pisał, żeby szczura na dołek zamknąć-brak podstawy prawnej. Jedyne co jest bardzo dziwne i wątpliwe to zachowanie Policjantów z trójki, pieszczenie tych dwóch ułomków zamiast pałą pogonić :)
Na kiranie szczura są dwa sposoby, połamać mu nogi to nie będzie łaził-wiadomo kryminał a drugi to dać mu spokój i jest szansa że przeciągnie i stanie się warzywem. A to wzywanie służb to tylko strata moich (podatnika) pieniędzy i ta karetka może być potrzebna komuś choremu.
#kononowicz
  • 20
@Plumokulkas_V2: dodatkowo wczoraj była u nich policja, knur wezwał bo podobno struś jebnął go jakimś kijem (całkiem możliwe) Policja powiedziała tylko żeby się nie kłócili, bo lepiej żyć w zgodzie. W każdym cywilizowanym mieście różne służby znalazły by sposób na ćpuna która zakłóca ludziom wypoczynek w publicznym miejscu do tego przeznaczonym. Bo to zwyczajnie #!$%@? obywateli, i im przeszkadza. W moim mieście takie jednostki znikają bardzo szybko. Nie wiem jak oni
@Plumokulkas_V2: Chyba źle zrozumiałeś sam przekaz. Spoko- nie tylko Ty, jak widać.

Tu nawet nie chodzi o samego szczura- niech się gnida nawet zaćpa, wszyscy i tak mają go gdzieś, a znam nawet osobę, która miała go dosłownie w odwłoku ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Najważniejsze, żeby przestał zaśmiecać las. I wrzeszczeć tam jak opętany. Skoro nie potrafi się zachowywać w miejscu publicznym, ba na terenie parku krajobrazowego,
Jedyne co jest bardzo dziwne i wątpliwe to zachowanie Policjantów z trójki, pieszczenie tych dwóch ułomków zamiast pałą pogonić :)

@Plumokulkas_V2: policjantom jest wygodniej chodzić do knura niż do prawdziwej patoli której tam nie brakuje podobno
Oj ludzie ludzi, czytajcie uważnie. Ja odniosłem się tylko do kwestii kirania rozpuchu, że tu mają ręce związane (no może oprócz tego, że go wysyłają na antyalkoholówkę) a jeśli chodzi o sprawy związane z zaśmiecaniem, wrzaskami godowymi to ok, macie rację i też napisałem, że powinni ich pałą po plecach przejechać a na pewno walić szczurowi mandaty za zaśmiecanie i zakłócanie porządku publicznego.
@Plumokulkas_V2: No i słusznie. Co do samego kirania- jak pisałem- a niech sobie ćpun mózg wydmucha przez tą reklamówkę- strata mała i żal krótki. Czy same służby mogą coś z tym zrobić? Tak, jak najbardziej- przymusowy ośrodek od uzależnień. Ale z jakiegoś niewytłumaczalnego powodu nie chcą. Może i dobrze- dla tego degenerata nie warto trzymać miejsca, może "za niego" przyjdzie tam ktoś z prawdziwymi problemami i wyjdzie z nałogu. Nikomu szczuta
@Meserole: No jak było widać- niekoniecznie... Szczur to tchórz. W tamtym roku widzieliśmy nawet, że gdy wreszcie dostał wpierdziel na co najmniej tydzień bał się wyłazić z belwederu... Nie, nie namawiam nikogo, żeby szczura połamał, ale co jakiś czas "przypomnienie" mu, o konsekwencjach swoich wypadów leśnych, a właściwie o limie pod okiem na pewno skutecznie by go zniechęciło... ALBO #!$%@? go mandatami... Tylko nie tak, jak zazwyczaj- 100 co pół roku,