jeżeli chcesz móc ważyć "po" (np. żeby nie musieć dzielić wszystkiego na porcje a jeść sobie i wbijać na gramy do fitatu czy gdzieś) to musisz i tak zważyć produkty przed obróbką a potem zważyć całe jedzenie po obróbce
robisz potem dzielenie:
wagaprzed / wagapo i teraz wszystko co nakładasz na talerz zanim wbijesz w apkę mnożysz przez ten współczynnik
Dobra. Pytam bo serio nie wiem.
100 g ryżu albo 100 g wołowiny to ma być przed czy po obróbce termicznej?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Hihot_chisteri: przed
jeżeli chcesz móc ważyć "po" (np. żeby nie musieć dzielić wszystkiego na porcje a jeść sobie i wbijać na gramy do fitatu czy gdzieś) to musisz i tak zważyć produkty przed obróbką a potem zważyć całe jedzenie po obróbce
robisz potem dzielenie:
wagaprzed / wagapo i teraz wszystko co nakładasz na talerz zanim wbijesz w apkę mnożysz przez ten współczynnik
np. piekłeś kawał mięcha 1.5kg łopatki