Wpis z mikrobloga

@4833478: ponieważ, praca tylko przy biurku mi nie leży. Oczywiście jeszcze studiuję inż. (elektronikę) ale już wiem, że w przyszłości dla urozmaicenia życia chciałbym się poruszać w pracy. Jestem z tych osób, które założyły białe ubranie ochronne, maskę i się w tym upociły xd
@elektryczny_mariusz: o, to trochę montowania jest ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A skąd moje pytanie? Stąd, iż chciałbym poznać środowiska
  • Odpowiedz
@halogen12v: W takich zawodach co podałeś mało kiedy pracyje się tylko przy biurku. Ale co, chciałbyś coś wiedzieć konkretnego jeśli ktoś pracuje w takim laboratorium?
  • Odpowiedz
@4833478: Można ogólnie napisać, przy czym. Z ciekawości, czy nosi się tam specjalistyczny ubiór, fartuch? Jestem zdania, jeżeli ktoś, to może też i ja.
Ogólnie to jestem ciekawy. Może ktoś produkuje nawet układy scalone gdzieś indziej niż za oceanem. Dlatego chciałbym poznać środowisko.
  • Odpowiedz
@halogen12v: To jak się ubiera zależy od tego co się robi. Jak pracujesz w cleanroomie to zawsze masz na sobie tzw. bunnysuit, gogle, rękawiczki - z uwagi na czystość i na bezpieczeństwo związane z chemikaliami. Jak pracujesz przy przy produkcji elektroniki na poziomie montażu elementów na płytkach albo płytek w urządzeniach to masz ubiór związany z zabezpieczeniami przeciw ESD. Jak pracujesz na produkcji gdzie są też części mechaniczne, smar itp.
  • Odpowiedz