Wpis z mikrobloga

Co myślicie o takim przepisie na surówkę z kiszonej kapusty? Co byście poprawili, co ewentualnie dodali lub usunęli?

- kapusta kiszona
- sól
- pieprz
- cukier
- czerwona cebula
- por
- olej rzepakowy
Kapustę odcisnąć z soku (jeśli jest bardzo kwaśna), ale nie płukać. Można dodać natki pietruszki, a zamiast czerwonej cebuli zwykłą i szczypiorku.

Czy czegoś tu brakuje (składników/procesu)?

#gotujzwykopem #surowki #gotowanie #gotowanietomojapasja
  • 24
  • Odpowiedz
@zielona_kulka: nie chcę. Bardzo lubię taką surówkę a nie umiem jej zrobić - przepis mam od teściowej kolegi i zastanawiam się, czy to będzie działać. Cieszę się, że pora nie trzeba, bo wychodzi, że będzie mniej roboty. Czy można taką surówkę po zrobieniu trzymać 9 dni w lodówce?
  • Odpowiedz