Hej hej chciałbym zadbać o moją fryzurę i tu pojawia się pytanie jakiej odżywki używać? Mam słabe i przetłuszczające się włosy przy tym sztywne jak drut i zastanawiam się jakie babskie lub męskie odżywki na to stosować #pytanie #fryzjer #fryzura #barber #kosmetyki #wlosy
@HuierP10: przetluszczanie skóry głowy. Koniecznie kup delikatny szampon bez SLS. W rosmmanie jest dostępny bardzo fajny Petal fresh Tee tree. Odzywki.. mówisz o włosach sztywnych jak drut czyli brakuje ci emolientów. Szukaj odzywek któe mają w skłądzie oleje. Ja polecam odzywki z babuszki agafii, ale one są dostepne tylko sklepach internetowych ewentulanie Nature, eleclerec. W rossmanie z tańszych z dobrym składem polecam odzywki z Isany. Są dwie wersje humektantowo-emolinetowo żółta
@HuierP10: Nie wiem, czy chce Ci się zagłębiać w pielęgnację PEH i wolisz pójść np do Rossmana niż latać po kilku sklepach, ale z mojej strony z odżywek mogę Ci polecić humektantową odżywkę Anwen Nawilżający Bez, emolientową Isanę Colour Shine, a z preteinowych Anwen Zieloną Herbatę. Z emolientowo-humektantowych fajnie sprawdza się też Vis Plantis z kozieradką.
@konopiapolska: Ja używam jakiegoś aptecznego co zapach ma niezbyt ładny także drogeryjne przy moich kudłach nie podziałają póki się to nie ustabilizuje.
#pytanie #fryzjer #fryzura #barber #kosmetyki #wlosy
@squirrel666: no właśnie moje włosy szybko się przetłuszczają i po petal freshu lepiej się trzymają, zyskują objętość, połysk( ͡° ͜ʖ ͡°)
A odżywki w gruncie rzeczy i tak stosuje się głównie na włosy, najczęściej od ucha w dół, więc jak masz krótkie, to raczej dobry szampon.