Wpis z mikrobloga

Mirki, jest jakaś giełda na której na contract trading brana jest pod uwagę cena last price czyli taka cena jaka jest w tym momencie na wykresie a nie usredniona - mark price? Mark Price strasznie przeszkadza przy krótkich trejdach.
#kryptowaluty #bitcoin #btc #gielda
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nikodem: ale o co ci chodzi, kontrakty mają swój orderbook i swoją cenę, ona nie jest brana z rynku spot,
Rynek spot czyli mark price, służy tylko jako cena likwidacji pozycji i do obliczenia fundingu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@dean_corso Chodzi mi o to, że widzę na wykresie na trading view (z załączona cena z phemex bo to giełda na której dzialam) cenę powiedzmy 50000. Wchodzę w trejd. Mam entry price 50000. Jest na wykresie po chwili 50100 a ja dalej jestem na 0 bo phemex oblicza mi unrealized PNL na podstawie mark price która jest niższa niż ta na wykresie. Chciałbym cały czas działac na aktualnej cenie która w
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@dean_corso tyle że take profit nie jest wygodne jeśli robisz po 10 trejdow dziennie i tak naprawdę obserwujesz wykres non stop. Ustawie tam cenę TP na 50200 a urośnie chwilowo do 50400. W rezultacie nie zarabiam tyle ile bym mógł ciągle obserwując wykres. To jest ten problem.
  • Odpowiedz
@Nikodem: no jak masz dużo trajdów to właśnie potrzeba automatyzacji, a stawianie tp, sl, czy innych triggerowanych zleceń jest najprostszą metodą,
Albo trzeba sobie kupić/wynająć/napisać bota do grania
  • Odpowiedz