Wpis z mikrobloga

Wczoraj wjechała AstraZeneca... nie polecam. Jeśli nie macie takiej potrzeby, to lepiej poczekajcie aż będzie można sobie samemu wybrać szczepionkę, albo kupić w aptece jaką się chce.
Ogólnie nie mam problemów ze zdrowiem, na nic nie choruję, nie przyjmuję leków, w ciągu ostatnich 4 lat tylko raz miałem katar przez kilka dni. Po 7 godzinach od zastrzyku zaczęła się jazda. Miałem w zasadzie wszystkie objawy z listy, i nawet kilka spoza listy:
- uczucie zimna
- drgawki całego ciała, dreszcze
- ból całego ciała, ból mięśni, nadwrażliwość na dotyk
- gorączka (wieczorem 39,6-39,9)
- podwyższone tętno (>120 bpm cały czas)
- trudności z oddychaniem, duszności
- piszczenie w uszach
- pogorszenie smaku i węchu
- brak apetytu
- nadwrażliwość na światło
- nadwrażliwość na dźwięki i hałasy
- powiększone i bolące węzły chłonne
- ból w miejscu wstrzyknięcia
- silny, najsilniejszy jak do tej pory miałem w życiu ból głowy, zawroty głowy i ogólna dezorientacja

Podsumowując, nigdy w życiu się tak źle nie czułem. Nie dziwię się, że się zdarzają po tym przypadki śmiertelne. Nie polecam mocno i nie wyobrażam sobie, aby takie gówno podawać ludziom 60+, nie wiem też jak można było taki chłam w ogóle dopuścić do obrotu.

#astrazeneca #koronawirus #szczepienia
  • 147
@virusriddle 48h po szczepieniu było 22h temu i żyło się kiepsko. Wczoraj wększość objawów ustała, jedynie został ból głowy jak na kacu, zawroty głowy, ogólne zmęczenie i dezorientacja. Teraz jest w miarę ok, tylko ręką boli coraz bardziej, i mam opuchnięte miejsce wkłucia.
To możemy sobie zarzucać tak w nieskończoność, bo i ty i ja jedyne co mamy to dowody anegdotyczne. Tobie opowiadali jacyś nieokreśleni znajomi. Ja miałem dowód z pierwszej ręki.

Zamiast tak mówić, to poszukaj lepiej statystyk ile osób faktycznie dostaje ciężkich efektów ubocznych. Co z tego, że 5 twoich znajomych miało, i OP miał, i jacyś inni bezimienni nauczyciele, kiedy szczepionkę mogło przyjąć w tym czasie 2000 osób i tylko 50 miało
@Krupier: Taka, że życzę Ci, abyś przestał nakręcać się na jakieś międzynarodowe spiski i NWO. Przestał żyć chłopskim rozumem i otworzył się trochę bardziej, aby móc zaufać mądrzejszym od siebie. To ułatwia egzystencję. Dobrej nocy.

"As of 9 March 2021, 22 cases of thromboembolic events had been reported among the 3 million people vaccinated with COVID-19 Vaccine AstraZeneca in the European Economic Area."
https://www.ema.europa.eu/en/news/covid-19-vaccine-astrazeneca-prac-preliminary-view-suggests-no-specific-issue-batch-used-austria

https://oko.press/czy-astrazeneca-to-grozna-w-skutkach-szitowa-szczepionka/