Wpis z mikrobloga

@x134xvb: No fajnie, ale wynika, że to błąd wspaniałego MSa, a nie Kodi. Nie wiem czy czasem nie uważasz, że wszystko jest "winą Tuska", nawet jak od 10 lat nie ma go w kraju
  • Odpowiedz
@fervi: to nie jest błąd MSa. Xbox blokuje użycie ramu dla aplikacji, żeby nie było sytuacji, że aplikacja zlaguje ci granie. Okazuje się, że kodi potrzebuje ponad 1.5gb ramu żeby odtwarzać filmy w 4k na co system mówi fuck you i się w--------a aplikacja.
  • Odpowiedz
@fervi: typowe gadanie linuksiarza, ile razy ja to słyszałem. Szczerze? G---o mnie to interesuje. Kodi źle działa i na rpi4 i xboxie. Na rpi4 laguje i tearing, że głowa mała a na xboxie się wywala. Jak dobrze nie działa to niech to wycofają ze sklepu i usuną wsparcie.
  • Odpowiedz
@fervi: Nie działa. Testowałem. Aplikacja sie wywala w losowych momentach, przy 4k próba odtworzenia to crush wiec w ogóle masakra. Powinni ją wycofać ze sklepu.

Mówię o series x, może na one jest bardziej stabilne.
  • Odpowiedz
Na rpi4 laguje i tearing

@x134xvb: Szczerze. Może też wina Linuxa. Jednak nie znam ARMa który programowo miałby dość mocy żeby samemu ogarnąć obraz 4k nie mówiąc o 4k HDR.
Malinka działa na Broadcomie BCM2711 i w stylu tej firmy jest sterownik w postaci BLOBa z małym wsparciem Linuxa w ogóle. https://www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-4-model-b/specifications/

Pewnie na oficjalnym OSie do malinki (raspbianie) może być lepiej ze względu na współpracę
  • Odpowiedz
@sirpingus: I serio jako konsumer mam w dupie jak to działa pod maską bo o tym muszę myśleć w pracy, po pracy chce urządzenie które działa. Ale to za dużo. Przyjanuszyłem, trzeba było kupić coś lepszego i tyle. Też mój błąd.
  • Odpowiedz
@kodiwpigulce_pl: Mądry polak po szkodzie. Ja sobie daje spokój z media center, szkoda mi nerwów. Mam aplikacje yt na xboxie kupiłem sobie pilot i śmiga. Filmy i tak oglądam raz na tydzień więc sobie odpuszczę zupełnie albo kupie sobie na yt cos raz na jakiś czas.
  • Odpowiedz