Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace

Każdy #!$%@?, że jest duży popyt na karty, a ja nowego RTX3080 (nieodpakowanego) nie mogę sprzedać i się kisi już tydzień na allegro. Niby, boty wykupują, niby popyt duży.

Kart na allegro przybywa, a nie ubywa xD
  • 19
@kosti9191: Są jeszcze sklepy które sprzedają po cenie sugerowanej i szanuję ich za to nawet jeśli od pół roku nie udało mi się kupić karty. Wiem natomiast że nie kupię nic w sklepach które sprzedają karty po napompowanych cenach.
@kosti9191 ludzie mają to teraz w dupie, ocenili sytuację i wolą przeczekać nawet do kolejnej generacji. A debile pobiegli do sklepów żeby wykupić i wystawić na allegro licząc na szybki zysk a tu zonk, kasa zamrożona a chętnych nie ma xD
no jak widze na olx i allegro powystawiane karty 3060 za 3400zl

@kierowcaautobusuofficial: nikt nie miał taniej niż ~2900 zł, nawet w oficjalnych sklepach (nie licząc czegoś co jest akcjami marketingowymi). Co z tego, że karta realnie jest warta 1.5, skoro rynek to zweryfikował.

Gdyby producentom zależało na dobrych relacjach z graczami to by robili masowe konkursy czy tam raffle system, 1 szt na łebka.
byly za 1.6k, ktos tu nawet kupil, mi sie #!$%@? oczywiscie nie udało

@Zerp: nie były po 1600 tylko po 4600, a obniżka 2000 zł na kartcie to była tylko akcja marketingowa dla 10 pierwszych klientów. Akcje marketingowe są płacone z budżetów marketingowych. W ogóle nie wpływa to na cenę produktu (ta nadal wynosi 4600 u sferisa, czyli nawet sporo drożej niż reszta rynku).
@majk3l: myslalem ze bylo tego wiecej niz 10, ale co to za roznica jak sie nazywa "akcja marketingowa" czy upust na pierwsze 10 sztuk, liczy sie końcowa cena nie?
10 sztuk, liczy sie końcowa cena nie?

@Zerp: z perspektywy tych 10 klientów tak. Z perspektywy 18.000 osób które były w tamtej chwili na stronie i też próbowały kupić - NIE!