Wpis z mikrobloga

Czy jest sens zbierać i inwestować w mieszkanie, jak nie planuje gówniaków i nikomu tego później nie przekażę? Z jednej strony mieszkanie to jakiś konkretny zasób, z drugiej strony zbierając na nie trzeba jednak oszczędzać na aktualnym żyćku. A co jak sobie umre za 5 lat, na co ta inwestycja wtedy? Ani człowiek sensownie z żyćka nie pokorzystał, ani z inwestycji nei skorzystał. Ale też inwestować komuś hajs w mieszkanie bez sensu, bo na dobrą sprawę rata kredytu to jak cena za wynajem. No nie wiem, tak sobie dumam, morze mondrze morze gupio.
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zrobiony_bobr: Kotek dostaje kurczaczka albo wołowinkę, albo chrupki takie smakołykowe (100% mięsa), a z niezdrowych rzeczy to czasami mi czipsa ukradnie, jak mi spadnie na podłogę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Carlo rossi nie pije, sprawdzam inne tanie wina. xD
  • Odpowiedz
Carlo rossi nie pije, sprawdzam inne tanie wina. xD

@iEarth: no i prawidłowo, carlo to szczochy, a rzuciłem tą marką tylko dlatego, bo dużo różowych to pije. Ogólnie polecam czerwone wina szczepu Carménère z krajów południowej Ameryki ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@iEarth: w Kerfie na pewno dorwiesz Trapiche Oak Cask Malbec, jedno z moich ulubionych mocno "owocowych" win ze średniej półki cenowej, ale jeśli chodzi o samo carmerene to jest to specyficzna odmiana i pomimo tego, że wina z tego szczepu nie są jakieś drogie, ani wysublimowane, bo smakują podobnie jak pospolite cabernet sauvignon, to ciężko je znaleźć z racji tego, że szczep ten przez długi czas został uznany za umarły
  • Odpowiedz
Fajna ciekawostka z tym szczepem. :-)

@iEarth: mogę jeszcze dodać, że szczep ten pierwotnie pochodzi z Europy, ale jeśli dobrze pamiętam to wybiła go jakaś zaraza i po czasie okazało się, że to czym plantatorzy w Ameryce Południowej nazywają cabernet sauvignon to tak naprawdę carmerene ^^

około 50 zł za wino. To musiałaby być naprawdę dobra okazja. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@iEarth: to jest
  • Odpowiedz
mogę jeszcze dodać, że szczep ten pierwotnie pochodzi z Europy, ale jeśli dobrze pamiętam to wybiła go jakaś zaraza i po czasie okazało się, że to czym plantatorzy w Ameryce Południowej nazywają cabernet sauvignon to tak naprawdę carmerene ^^

lubisz ciekawostki, wina, masz autyzm, czy wszystko na raz?

Mimo pytania - każda ciekawostka na plus. ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
Teraz mam w domu cos takiego Egri Rose Wino Różowe Półwytrawne (Węgry) i nie wiem czy to guwno jakies czy okejka. Dopiero bede testować :D

@iEarth: Z Węgier polecam Tokaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@iEarth: że tak wpierniczę się między wódkę a zakąskę, jak kupisz mieszkanie, to płacisz tylko czynsz i rachunki, a jak wynajmujesz, to płacisz też za wynajem i zawsze ktoś Cię może wyrzucić. Na starość będziesz miała małą emeryturę, mniejszą niż obecnie zarabiasz. Nie będzie Cię stać na wynajem. Za to na sam czynsz i rachunki moooooże będzie.
  • Odpowiedz