Wpis z mikrobloga

The Town That Dreaded Sundown (1976)

Mój kolejny tekst już dostępny do przeczytania. Tym razem o jednym z (moim zdaniem) najbardziej niedocenianych filmów grozy z lat siedemdziesiątych. Zapraszam! -----> https://wildweekly.pl/2021/02/23/the-town-that-dreaded-sundown-1976/

#nwjaktonazwac (tag autorski) #horror #film #filmweb #ogladajzwykopem #filmnawieczor #gruparatowaniapoziomu
SuperEkstraKonto - The Town That Dreaded Sundown (1976)

Mój kolejny tekst już dost...

źródło: comment_1614551078LIg6BXuWff6JHhE6pPCjII.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
Jeśli ktoś z was chciałby być w przyszłości wołany do kolejnych wpisów to zostawcie tutaj plusa. Przy okazji wołam: @sejsmita, @BigRedChick, @Fevx, @pogromca-pieczonych-kurczakow, @PanKarolKnuropatwa, @WlasnieInstalujeWindowsa, @eM-Ka, @Freakz, @poji, @GARN, @wyporkiewicz, @lisilis, @meinigel, @Polanin, @Gaya_Deguchi, @r__k, @serio_serio, @Jedenastak, @Zeugma, @jerekp, @binturong, @DeMix10, @ewaewa, @dami423, @miseria, @Zalbag, @
  • Odpowiedz
@SuperEkstraKonto glownie to komediowa postacią byl ten co odbieral telefony na posterunku i pozniej kierował. Oczywiście juz zapomnialem imienia....
No ale to właśnie jest życie, tu kogos zabijają a gdzies indziej ktoś sie śmieje, albo chlop sie za babe przebiera ;)
Dlatego lubie starsze filmy, wydaja mi sie takie naturalniejsze
  • Odpowiedz
@SuperEkstraKonto: Rowniez ogladalem niedawno. Bardzo podobal mi sie klimat Stanow po wojnie przedstawiony w filmie - jezyk ludzi (a szczegolnie czarnego), muzyka jak i sam morderca. Czulo sie napiecie, mimo wlasnie komediowych wstawek. 7/10

Przed chwila skonczylem "Phantasm", narazie pierwsza czesc. Fabula spoko i tez trzyma w napieciu, mimo czasem urwanych watkow i nielogicznosci :) Bardzo dobre swiatlo i ujecia. Ponadto wszystko jest jakby w mroku, nawet w dzien. Muzyka jakby
  • Odpowiedz
@azertyazerty: co do "Phantasm", to wydaje mi się, że fabuła z dziurami logicznymi i urwane wątki były celowe. Cały film właśnie ma sprawiać wrażenie snu, koszmaru, w którym nie jesteśmy pewni czy to co właśnie widzieliśmy wydarzyło się naprawdę. Ciekawy zabieg, szczególnie w kontekście opowieści o dojrzewaniu. :)
  • Odpowiedz
@SuperEkstraKonto: Tak, zgadzam sie po chwili przemyslen. Akurat przeczytalem tez przed chwila dwie podobne opinie, jestes trzecia osoba :) Senny klimat, dojrzewanie chlopca, opuszczone miasto w ktorym nic sie nie dzieje.

P.S Akurat teraz przeczytalem Twoj opis na stronie. Ciekawe porownanie do wloskich horrorow. Musze zobaczyc tez Suspirie a i poluje na horror o templariuszach, ale ciezko znalezc :(
  • Odpowiedz