Wpis z mikrobloga

13 dni niepicia tylko na tyle mnie stać. Chciałem wytrzymać miesiąc w trzeźwości ale wpadli znajomi i pękłem jak tani kondom. Jestem słabiutki i brzydzę się sobą. W moim życiu nie było miesiąca trzeźwości gdzieś od mojej osiemnastki gdy mogłem już wreszcie sam sobie kupować alkohol. Przez picie straciłem jedyną dziewczynę która kochałem, przez picie stałem się pajacem na wykopie... śmieć #alkoholizm #gorzkiezale #oswiadczeniezdupy
homesick_alien - 13 dni niepicia tylko na tyle mnie stać. Chciałem wytrzymać miesiąc ...

źródło: comment_1614496606RqwRCdieKzFvIof8R5IXik.jpg

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
Przez picie straciłem jedyną dziewczynę która kochałem

@homesick_alien: Jeśli nie #!$%@?łeś po pijaku, to nie przez picie. Ale przynajmniej teraz wiesz, że i tak z tym będziesz sam. I radzę odciąć się od znajomych
  • Odpowiedz
@homesick_alien: musisz zrozumieć, że te gadanie typu "dawno się nie widzieliśmy", albo "no taka okazja to trzeba się napić" i inne takie teksty są po prostu kolejnym zwykłym pretekstem, żeby się napić. Mi zajęło 10 lat, żeby to zrozumieć.
  • Odpowiedz
@homesick_alien: Nie ważne ile razy upadniesz, ważne ile razy się podniesiesz. Jezus pod krzyżem też 3x się #!$%@?ł to nie licz, że Ty ot tak swój cel osiągniesz. Droga do niego jest i będzie usłana takimi właśnie chwilami słabości. Najważniejsze to nie załamywać się w takim momencie i próbować dalej. Powodzenia Mirek!
  • Odpowiedz
@homesick_alien: Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że potrzebne są trzy rzeczy: (i) pójście na terapię, (ii) odcięcie się od ludźmi, z którymi piłeś/ćpałeś (nawet, jeśli to Twoi najbliżsi przyjaciele), (iii) znalezienie wsparcia w choć jednej osobie, z którą nie piłeś i która nie pije. Jakbyś chciał coś więcej pogadać, wal na prv. Powodzenia.
  • Odpowiedz
@homesick_alien: mi cyknelo właśnie 1 rok i 2m jak nie chlam. Trzeba jasno znajomym mówić że nie pijesz i na początku albo ogranicz kontakt lub spotkania beż alko. Pierwszy miesiąc najtrudniejszy pozniej luzik jednak są cheile słabości to z czasem coraz silniejszy i już dla otoczenia to normalne że nie chlasz. Ja nie widzę sensu powrotu do chlania. Pozdro
  • Odpowiedz
@homesick_alien: najważniejsze jest żebyś wrócił od razu do niepicia a nie kompensował ten ból emocjonalny taterką. Pooglądaj se jakieś wim hofy na youtubie co siedzą w lodzie i się nahajpuj na swój cel bo inaczej destruktywna spirala będzie się kręcić jak karuzela.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@homesick_alien: oj tam jak biegniesz maraton i sie wywalisz to nie powod żeby brzestac dalej biegac, tylko wstajesz i biegniesz dalej (), dolicz ten jede dzien i biegnij dalej
  • Odpowiedz
  • 4
@homesick_alien Miras 13dni to bardzo dobry start. Nie poddawaj się i zwalcz to gówno. Jeszcze masz #!$%@? czasu by zaznać szczęście. #!$%@?ć to co było drugie życie przed Tobą.
  • Odpowiedz
@homesick_alien jak widzisz, Kolego, masz wsparcie społeczności. Znajomi i przyjaciele z portalu nie zatrzymają jednak Twojej ręki, wracaj do wstrzemięźliwości, a na pewno znajdziesz słowa uznania.
  • Odpowiedz
@homesick_alien To liczenie dni w kalendarzu jest bez sensu, nakręcasz się za bardzo i teraz płaczesz na wykopie bo się #!$%@?łeś. Nic się przecież nie stało tylko nie nawal się dzisiaj albo jutro ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz