Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pafeo: Zlał go zapasami i siłą fizyczną. W parterze Tańcula nic nie robił. Mało tego, to Kwieciński szukał poddania.

Mistrzami UFC było wielu słabych parterowo gości, którzy mieli świetną stójke i conajmniej dobre zapasy.
  • Odpowiedz
@pafeo: Nie, nie przyznaje że zapasy i parter są ważniejsze od stójki, tylko tłumacze Ci że ZAPASY są ważniejsze zarówno od parteru, jak i od stójki. I ani stójka, ani parter nie są od siebie ważniejsze, bo w obu płaszczyznach można skończyć walke, jednak to zapasy decydują gdzie ta walka się toczy.
  • Odpowiedz
@barti69: a ponczu dobre ma tylko zapasy xd w stójce jest ciota mimo roku treningu w parterze pewnie gorzej jak w stójce.

Także albo gilotyna albo kolano na lep.
  • Odpowiedz
@pafeo: Nie, w większości przypadków wygra ten który ma po prostu lepsze zapasy. A to czy ktoś ma lepszą stójke/parter ma mniejsze znaczenia.
@Wdermn: Jeśli ma od rudego lepsze zapasy + jest silniejszy fizycznie to może to wystarczyć.
  • Odpowiedz
@pafeo: To było w czasach, gdy walki w mma były jednopłaszczyznowe i konfrontowano różne style walki. Oczywistym jest że suchy zapaśnik nie nie jest w stanie zrobić.

Dziś receptą na wygranie walki jest w skrócie: zapasy + parter LUB stójka. Sama zapasy niewiele zdziałają, ale bez zapasów jesteś skazany na klęske.
  • Odpowiedz
@pafeo: Jezu :) Przecież Khabib właśnie jest żywym dowodem na moc zapasów. Jakby przyszedł ktoś z lepszymi od niego zapasami i stójką to by go pokonał. I jego wybitny parter nie miałby znaczenia. On wszystkich ora zapaśniczo.

Jakby McGregor, Gaethje go przełamali zapaśniczo to by z nim wygrali bez problemu, mimo tego że parterowo odstają wyraźnie.
  • Odpowiedz
@pafeo: haha jesteś jechany mordo przez 2 osoby tylko ja nie jestem na tyle kulturalny co barti

Nie jestem żadnym specjalista ale to jest logika która zrozumie dziecko ty niestety nie
  • Odpowiedz