Wpis z mikrobloga

@wjtk123: swoją drogą jaka nostalgia. Pamiętam, jak chodziłam do osiedlowej wypożyczalni i brałam filmy na vhs. Taki specyficzny zapach tam mieli :)
Albo przewijanie kaset ołówkiem, bo mój walkmen nie miał takiej opcji. A jak na komunie dostałam radio z odtwarzaczem płyt cd, to czułam się jak największy bogacz na osiedlu :D Nie pozwalałam młodszemu bratu dotykać bez mojego nadzoru xd
Kurcze, mam dopiero 29 lat, a to wszystko wydaje
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@K-S-: co prawda było to 8lat temu ale wtedy w Tajlandii zwłaszcza na wyspach było sporo kawiarenek internetowych. I nawet nie były jakoś specjalnie tanie
  • Odpowiedz
@mokry:

ja bardzo przepraszam, ale w czasie pandemii przy przesycie paczkomatów odbierałem jakąś przesyłkę z punktu, który okazał się być właśnie czymś takim i dalej pięknie działało ;)

A kafejki w gaming house.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Nikt wysylko nie kupuje w malych sklepach bo raz, nie tak latwo je znalezc, dwa jest duzo mniejesze zaufanie.

@FortunaHej: Racja, ale ciekawym przykładem jest sklep alsen.pl, występuje na Ceneo, łatwo na niego trafić i wygląda jak wielka sieć sklepów, ale w rzeczywistości łączy właśnie małe, "osiedlowe" sklepy komputerowe. Jak się wejdzie w mapkę punktów na ich stronie to widać, że każdy sklep/punkt nazywa się inaczej, ale można tam nabyć
  • Odpowiedz
@wjtk123: ja wciąż pamiętam Polską wypożyczalnię filmów w Atenach i przegrane płytki z filmami w takich papierowych drukowanych "opakowaniach". Tonę z nich mam wciąż w moim domu i w domu taty Słodkie lata 2000-2015 (,)
  • Odpowiedz
@notanumber: od 96 do momentu kiedy filmy z internetu staly sie powszechne (stale lacza,nagrywarki) to jeszcze z 5 lat spokojnie mozna bylo chyba pociagnac?

@radziuxd: u mnie tez jest,czasem bywam,jeszcze wlasnie jest ten klimat starego sklepu komputerowego
  • Odpowiedz
@wjtk123: koleś który prowadzi jakiś mały sklep komputerowy, gdzie sprzedaje głównie tusze i drukarki plus jakiś tam serwis - wyciąga konkretną kasę. Nie wiem czy ma jakieś układy w szkołach, urzędach itd i oni od niego biorą?
  • Odpowiedz
Sieć wypożyczalni VHS ojca jebła jak tylko internet w PL się pojawił (1996)

@notanumber: w 1996 to miałeś najwyżej dostęp do internetu przez dialup które było cholernie drogie i nadawało się do ściągnięcia poczty, a nie ściągania jakiegokolwiek pliku który miał więcej niż 1 mb xD Pierwszy program p2p napster to 1999. A realny początek ekspansji Internetu w PL to 2002 kiedy pojawiła się neostrada dostępna na kieszeń przeciętnego polaka.
  • Odpowiedz