Aktywne Wpisy

Bunch +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
#pytanie
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
Napisała do mnie dziewczyna kolegi (obecnie przechodzą kryzys) z zapytaniem czy bym nie chciał z nią pojechać na kilka dni w góry. Jej wujek ogarnie nam domek.
W sumie to myślałem nad jakimś krótkim wyjazdem regeneracyjnym ale nie miałem z kim. Tylko teraz pojawia się pytanie czy oby na pewno byłoby to w porządku wobec kolegi. Co o tym myślicie?
Nawet jej nie dotknę.
źródło: temp_file1252786484093219342
Pobierz

#motoryzacja #panek #carsharing
@GaiusBaltar: ja akurat jeżdżę passatem B5 w manualu także nie pomogę
źródło: comment_1613856418zhMzRLa6RxMD7jP0yUxahM.jpg
Pobierz@GaiusBaltar: ja tez nie dla mnie nie ma znaczenia czy automat czy manual
a co do samej skrzyni to i ile sie nie mylę to tam jest zrobotyzowany manual a ona tak zawsze działają
@incognito1234: no czyli jednak dobrze mi sie pamiętało
Tak czy siak, już wiem na czym stoję, bo się autentycznie zastanawiałem, czy nie zgłaszać do Panka awarii auta.
@GaiusBaltar: W flocie Panka masz np. a klasę czy Seata Aronę, możesz sobie porównać podejście różnych producentów do skrzyń "DSG". Kiedyś narzekałem na DSG od VW, ale jest fantastyczna przy Mercedesie, nawet A45.
(W Toyotach, dostępnych również w Panku są skrzynie CVT)
Po prostu zaskoczyło mnie, że w nowym, teoretycznie zwinnym miejskim aucie skrzynia działała o kilka poziomów słabiej, niż hydrokinetyk w 15 letnim 2.5 tonowym Patrolu z 250k przebiegu.
@MiroMaro2136: Przed jazdą normalnie przesunąłem go do tyłu, do oporu (bo jestem wysoki), usłyszałem lekkie cyknięcie, powierciłem się, i ruszyłem tak jak w każdym innym aucie, którym jeździłem. Czy był 100% idealnie zablokowany - nie wiem, nie znam Fiata
@cwlmod: Był zimny, więc go specjalnie nie butowałem, ale chyba do tego pojazdu nie ma co mieć takich skrupułów. Zachowanie start stopu, który rusza z szarpnięciem + dumającej przez sekundę skrzyni jest zwyczajnie niebezpieczne. Masz lewoskręt, auto wysunie się na przeciwny pas, po czym przez sekundę rozważa czy