Aktywne Wpisy
wedkarzyk +12
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
Londyński autobus śledzi generator gazu drzewnego. W czasie II wojny światowej i po jej zakończeniu dostawa ropy była ograniczona w połowie świata. Generatory gazu drzewnego pozwoliły na podawanie silników benzynowych mieszanką wodoru, tlenku węgla i metanu uzyskiwanego przez spalanie drewna o ograniczonym powietrzu, dzięki czemu silniki mogły pracować przy mniej niż połowie mocy nominalnej. W latach dziewiętnastu czterdziestych sprzedano w Europie 15 milionów generatorów gazu drzewnego.
Źrudło: https://www.facebook.com/share/p/1A7MktHS6s/
#gruparatowaniapoziomu #
Źrudło: https://www.facebook.com/share/p/1A7MktHS6s/
#gruparatowaniapoziomu #
@flumpy_bread: Ale ma znaczenie w kontekście oceny tego, czy doktorat jest głupkiem godzącym się na dymanie za pół darmo, czy jednak nie. A to o tym tutaj poniekąd rozmawiamy.
Stypendium mogłem pomylić ze szkołą poznańską, patrząc po tym tutaj: http://www.psd-ipan.ibch.poznan.pl/PL/13-20/Konkurs_2020_013_psd_student_szkoly_doktorskiej.pdf
tak jak wspomnialem, gdyby narodowcy biegali z podobizna teoretykow faszyzmu to mialbym w tym kierunku dokladnie takie samo podejscie, ale no jak widac Adrian nie wstydzi sie swojej rewolucyjnej przeszlosci
Komentarz usunięty przez moderatora
@szybki_lolo: dobrze, ale nie o tym mowimy xD, to ze sie znajduja doktoranci z glowa na karku to bardzo mnie cieszy, ale po pierwsze mowimy o sytuacji po reformie a nie kiedy Zandberg byl nauczycielem, a po drugie w wielu szkolach doktorskich,
w Polsce byl typowy socjalizm w wydaniu monopartyjnym, komunizmem nazywamy go tylko potocznie, to sa podstawy doktryn spol-ekonom, ucza tego nawet na wosie w klasach humanistycznych
Ja już udzieliłem swojej odpowiedzi i nie mam specjalnie jakiegoś zamiaru zaspokajać waszego poczucia czym jest autorytet. Zapostowałem obiektywne przesłanki świadczące o tym że ktoś może być autorytetem i tyle.
I tak, pomimo, że bardzo mi nie po drodze z Duda czy Kaczyńskim to w prywatnej dyskusji ten duet legitymuje się nieporównywalnie większą wiedzą niż olbrzymia część użytkowników tego portalu.
@flumpy_bread: A niby o czym? xD Ja odpowiedziałem wykopkowi, który twierdził, że na uczelniach pracują same melepety i przygłupy, albo ludzie z powołaniem, bo, jak twierdził, kto by chciał j---ć za mniej, niż dostaje pani w Biedronce. A prawda jest zupełnie inna i wiele zdolnych osób wybiera uczelnie ze względu na niezłe pieniądze za relatywnie luźną pracę, end of story ¯\_(ツ)_/¯
37% z 6410 to 2371,7zł i tyle zarabiają moi znajomi na doktoratach plus biorą udział w badaniach z grantów by dorobić
@pablosik: a ja ci udzielilem odpowiedzi, ze bycie nauczycielem akademickim
Może, po prostu całkiem sporo poznałem doktorów
xD co to za przyklady? no przyklady takie, ze tak bycie obecnie zatrudnionym tylko w szkole doktorskiej za te dwa tysiace to jest debilizm, bo to sa uwlaczajace pieniadze, ty sie odwolales do jakichs grantow itd to ci podalem przyklad, ze sa branze w ktorych jest ZAKAZ dodatkowej
@szybki_lolo: k---a, nikt tego nie neguje ja prdl xd, tylko mowimy o podjetej decyzji i korzysciach finansowych vide praktyka prywatna boze
@pablosik:
Morawiecki ma 4 fakultety
Kaczyński doktorat z prawa z najlepszego polskiego uniwersytetu
Pawłowicz ma
@flumpy_bread: Co to ma do rzeczy? xdddddddd
A ja ci mówię, że nie musi tego robić, jeśli faktycznie się zmienił, ale ty tego nie kumasz ;>
Najważniejsza jest zmiana, g---o z przeprosin, jeśli ktoś
Komentarz usunięty przez autora