Wpis z mikrobloga

Na czym polega fenomen #ubezpieczenia w TUW?

Mam do ubezpieczenia samochód + mieszkanie + przyczepę campingową i ubezpieczenie OC wychodzi mnie kolejno: 430 zł, 110 zł i 65 zł.

Porównując to z innymi ubezpieczycielami np. według agentów najtańsza #proama wychodzi 640, 150 i 89 zł.

Toż to ponad 30% mniejsza cena za to samo ubezpieczenie

#tuw #link4 #pzu #warta #generali
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blunch: to jak masz za 100 zł ubezpieczenie na rok, z rabunkiem i włamaniem + ubezpieczenie od ruchomości domowych na 20k to tanio. Jeśli jednak kiedyś będziesz musiał zgłosić szkodę (czego nie życzę) daj po prostu znać jak wygląda proces likwidacji szkody. Nic złośliwego, czysta ciekawość
  • Odpowiedz
@blunch:
Bardzo pobieżnie:
Fenomen niskich cen na ubezpieczeniach obowiązkowych polega na tym, że TU jadą na granicy opłacalności lub nawet poniżej, zyski budując gdzie indziej.
Druga rzecz to ubezpieczenia dobrowolne, które są produktem jak każdy inny. Sprawdza się tutaj często zasada, że za ceną idzie jakość. Nie ma cudów, nie dostaniesz "tego samego" za połowę ceny
  • Odpowiedz
bo zalanie mnie nie interesuje - mieszkam na parterze

@blunch: a jeśli sąsiad z góry Cię zaleje i nie będzie miał z czego Cię spłacić? a co jeśli pęknie rura w ścianie albo wężyk przy zmywarce się rozszczelni? skoro parter, to jesteś bardziej narażony na wandalizm, czy polisa będzie chronić jak wandal wybije ci okno? trafiłeś na słabego doradcę, skoro nie potrafi dobrać ubezpieczenia do Ciebie ani nie jest w
  • Odpowiedz