@blunch: O ile OC komunikacyjne wiąże ustawa i tutaj faktycznie można brać co tańsze to ubezpieczenie mieszkania to zupełnie inna bajka :) sprawdź wyłączenia odpowiedzialności.
@OrzechowyDzem: @jadalny_kasztan: Sprawdzałem, umowa jest dość przejrzysta i generalnie spełnia moje oczekiwania - nieduża wartość od kradzieży (bodaj do 20k zł) i od pożaru.
@blunch: a masz tam OC w życiu prywatnym? Co się stanie jak zalejesz sąsiada? Ubezpieczenie pokryje koszty czy będziesz musiał płacić z własnej kieszeni?
@blunch: to jak masz za 100 zł ubezpieczenie na rok, z rabunkiem i włamaniem + ubezpieczenie od ruchomości domowych na 20k to tanio. Jeśli jednak kiedyś będziesz musiał zgłosić szkodę (czego nie życzę) daj po prostu znać jak wygląda proces likwidacji szkody. Nic złośliwego, czysta ciekawość
@blunch: Bardzo pobieżnie: Fenomen niskich cen na ubezpieczeniach obowiązkowych polega na tym, że TU jadą na granicy opłacalności lub nawet poniżej, zyski budując gdzie indziej. Druga rzecz to ubezpieczenia dobrowolne, które są produktem jak każdy inny. Sprawdza się tutaj często zasada, że za ceną idzie jakość. Nie ma cudów, nie dostaniesz "tego samego" za połowę ceny
bo zalanie mnie nie interesuje - mieszkam na parterze
@blunch: a jeśli sąsiad z góry Cię zaleje i nie będzie miał z czego Cię spłacić? a co jeśli pęknie rura w ścianie albo wężyk przy zmywarce się rozszczelni? skoro parter, to jesteś bardziej narażony na wandalizm, czy polisa będzie chronić jak wandal wybije ci okno? trafiłeś na słabego doradcę, skoro nie potrafi dobrać ubezpieczenia do Ciebie ani nie jest w
@Jestem_Tutaj Ale na parterze mialem taka akcje: Klientka gotowala obiad,przypalila sie patelnia pelna oleju,w nerwach polala woda... Ogien tak buchnal,ze az dziury w sufitach...
Jesli chodzi o samo OC ewentualnie OC i AC to polecam zrobic kalkulacje na Mubi - https://mubi.pl/id-WX2GB4 Po zakupie ubezpieczenia zwracaja 150 zl na konto w ramach promocji.
Powyżej projekt wykonany przez Amerykanina a poniżej projekt naszych rodaków. Dziś już wiemy, który wygrał. Bo to takie ładne amerykanskie xD #heheszki #warszawa
Mam do ubezpieczenia samochód + mieszkanie + przyczepę campingową i ubezpieczenie OC wychodzi mnie kolejno: 430 zł, 110 zł i 65 zł.
Porównując to z innymi ubezpieczycielami np. według agentów najtańsza #proama wychodzi 640, 150 i 89 zł.
Toż to ponad 30% mniejsza cena za to samo ubezpieczenie
#tuw #link4 #pzu #warta #generali
edit: ale umowa to nie OWU.
Bardzo pobieżnie:
Fenomen niskich cen na ubezpieczeniach obowiązkowych polega na tym, że TU jadą na granicy opłacalności lub nawet poniżej, zyski budując gdzie indziej.
Druga rzecz to ubezpieczenia dobrowolne, które są produktem jak każdy inny. Sprawdza się tutaj często zasada, że za ceną idzie jakość. Nie ma cudów, nie dostaniesz "tego samego" za połowę ceny
@blunch: a jeśli sąsiad z góry Cię zaleje i nie będzie miał z czego Cię spłacić? a co jeśli pęknie rura w ścianie albo wężyk przy zmywarce się rozszczelni? skoro parter, to jesteś bardziej narażony na wandalizm, czy polisa będzie chronić jak wandal wybije ci okno? trafiłeś na słabego doradcę, skoro nie potrafi dobrać ubezpieczenia do Ciebie ani nie jest w
Ale na parterze mialem taka akcje:
Klientka gotowala obiad,przypalila sie patelnia pelna oleju,w nerwach polala woda...
Ogien tak buchnal,ze az dziury w sufitach...