Wpis z mikrobloga

Może to trochę okrutne z mojej strony, ale jestem bardzo wrażliwy na punkcie mycia rąk po sikaniu. Pracuje w firmie produkcyjnej i bardzo szkaluję każdego, kogo zobaczę jak wychodzi z kabiny po sikaniu i idzie od razu do wyjścia bez umycia rąk. I tu nie chodzi o pandemię - po prostu nie mogę zrozumieć jak po trzymaniu tego swojego obsiuranego pindola nie móc poświęcić tych 30 sekund na umycie rąk. Szkaluję bardzo i mówię każdemu z biura, że ten i ten nie myje rąk. Zazwyczaj spotyka się ta informacja z uznaniem i komentarzem, że koledzy z biura już się z tą osobą nie będę witać ( ͡° ͜ʖ ͡°) w sumie taki mały wygryw i może z czasem zapanuje w końcu w tej firmie kultura mycia rąk po sikaniu.

#heheszki #wygryw
  • 29
@Rossomak: Też się nie mogę nadziwić jak można nie myć rąk po sikaniu (i to bez tej pandemii już się dziwiłem). Kolega z biura robi dokładnie jak Ty. Zwraca uwagę, szkaluje i celowo obgaduje, bo tak nie może być. Ja natomiast jestem takim "dobrym człowiekiem" i z każdym dobrze żyję, więc nie robię z tego afery, ale w pełni popieram.
@Rossomak: ludzie dzielą się na dwa rodzaje. Na tych którzy myją ręcę po sikaniu i na tych którzy mają czystego fiuta ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Taki żarcik. Popieram inicjatywę. ..Najbardziej mnie #!$%@?, że Ci którzy mają brudne i klejące łapy pierwsi się zawsze pchają żeby rękę podawać.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Rossomak: dotykanie fujary (przynajmniej swojej hehe) jest pewnie bardziej higieniczne niż dotykanie klamek itd. Absolutnie nikogo nie bronię, też jestem za myciem łap. Tak tylko mówię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jak po trzymaniu tego swojego obsiuranego pindola nie móc poświęcić tych 30 sekund na umycie rąk.

@Rossomak: kolega zawsze mówił - mnie rodzice uczyli nie sikac po rękach